Асистент головного тренера збірної України Гліб Платов прокоментував ситуацію з невикликом у листопаді минулого року півзахисника дортмундської “Боруссії” Данила Кревсуна в збірну України U-19.

– До грудня склад збірної кожного разу обирав та формував виключно головний тренер кожної вікової групи.

– Без участі скаутів та аналітиків?

– Звісно, за їхньої участі, бо вони робили весь цей скаутинг. Вони були частиною скаутингу, як і головні тренери. Коли розпочалася побудова всієї вертикалі збірних, постало питання – як контролювати усі 6 чи 7 поколінь з 2008 по 2002 роки народження, робити скаутинг.

Для цього потрібно переглядати сотні матчів на тиждень, а для цього потрібно 15 скаутів. Такої можливості не було. Була можливість найняти, умовно, 4 скаутів. Ми вирішили зробити міксоване поєднання обов’язків – поза межами збору вони робитимуть скаутинг, а під час зборів допомагати в різних збірних. І це на дуже обмежених фінансових умовах, а потрібно дати результат.

Це було покриття на відсотків 60-70, тому що це неймовірний обсяг роботи. Протягом 4 місяців люди працювали по 12-14 годин на день без вихідних. Вихідний був один раз на 3 тижні.

Але остаточне рішення кожного разу приймав виключно головний тренер.

Кревсун – дуже талановитий гравець, він мені дуже подобається. Він був у базі з серпня та обговорювався дуже багато разів стосовно того, що він повинен бути у збірній.

– Це рішення головного тренера?

– Я просто кажу, що цей гравець обговорювався, був на столі та в базі увесь цей час, – сказав Платов для ТаТоТаке.