Прімера. 31-й тур
13 квітня. Мадрид. “Сівітас Метрополітано”
“Атлетіко” 15:00 “Жирона”
Арбітр: Рікардо де Бургос Бенгоечеа
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Атлетіко”

“Атлетіко”, як уже говорилося, у середу переміг удома Дортмунд у ЛЧ. Команда Дієго Сімеоне шикарно відіграла перший тайм, але на ендшпіль її не вистачило.

Не вистачає “Матрацників” і на щось серйозне в Ла Лізі. Зараз вони йдуть 4-ми, випереджаючи “Атлетік” лише на 2 очки, при цьому відставання від “Жирони” – цілих 7. Осічка в лобовому матчі з командою Мічела де-факто означатиме посилення і без того складних перегонів з басками за місце в наступній ЛЧ.

На користь “Атлетіко” говорять його домашня статистика – 40 очок у 15 матчах. При цьому команда геть не має оборони — вона не грає “насухо” вже 9 матчів поспіль з 17 лютого. Ну і, нарешті, ми пам’ятаємо провал з “Барселоною” (0:3) після перемоги над “Інтером” у ЛЧ. Чи не повториться історія?

Новини “Жирони”

Поки “Атлетіко” мучився в ЛЧ, “Жирона” відпочивала, але навіть так примудрилася втратити Циганкова — у нього знову щось із литковим м’язом.

Без українця команді Мічела буде складно — із зими він би найкращим на “Монтіліві” за загострювальними передачами. З іншого боку, повертається після бана Савіо, а Довбик минулого туру перервав безгольову серію. Тобто, позитивні новини також є.

Чи вистачить їх для успіху? Для цього треба робити щось із менталітетом. На виїзді “Жирона” програла усі 4 останні матчі, і не перемагає з 28 січня. Це серйозно. Ну, і оборона теж залишається ахілесовою п’ятою; 36 пропущених у 30 турах – явний перебір.

“Атлетіко” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

“Жирона” виграла у “Атлетіко” лише раз у своїй історії — це було 3 січня цього року, і ті 4:3 ви навряд чи забули.

До цього були три поспіль перемоги “Матрацників”, а ще раніше — три нічиї.

Орієнтовні склади

У “Жирони” крім Циганкова, який під великим питанням, не зіграє важливий центрхав Іван Мартін — у нього перебір карток. Щодо “Атлетіко”, то тут та сама проблема у Пабло Барріоса, а травмовані Мемфіс Депай та Маріо Ермосо. Ну, і ротацію після ЛЧ теж очікуємо серйозну.

“Атлетіко”: Облак – Савіч, Хіменес, Аспілікуета – Рікельме, Льоренте, Коке, Сауль, Самуел Ліно – Грізманн, Корреа

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес, Блінд – Коуто, Еррера, Алейш Гарсія, Гутьєррес – Савіо, Довбик, Порту