У понеділок зібралися на семінар від УЄФА у Дюссельдорфі тренери та члени технічних штабів усіх 24-x збірних, які вийшли на Євро-2024, щоб обговорити цілу низку важливих питань про майбутній турнір.

Спочатку директор УЄФА з питань суддівства Роберто Розетті ознайомив присутніх із директивами та інструкціями, які перед турніром поширюватимуться серед рефері:

«У нас точно така ж робота, як і у вас, ми теж готуємося вибрати свою команду. Ми вибираємо свою команду, до якої потраплять найкращі, жодних інших умов немає. Ми хочемо уникнути необов’язкових карток і маємо намір захищати імідж гри, а тому рішуче припинятимемо «пресинг» з боку гравців і прояви неприпустимої поведінки.

Це питання захисту іміджу гри і позитивної спадщини для майбутніх поколінь. Треба щось робити, і ви нам необхідні, тому що маєте для нас величезне значення».

Під час семінару представники УЄФА також обговорили із тренерами розміри заявок на фінальну стадію. Тренери висловлювали різну думку щодо цього питання.

Дехто з тренерів хотів би збільшити заявку до 26 футболістів, щоб за умов надзвичайно інтенсивної гри мати більше простору для маневру у разі травм.

Інші погоджувалися з лімітом у 23 гравці, наголошуючи на складностях, які виникають у тренувальному процесі через залучення додаткових футболістів.

Зазначається, що УЄФА вислухав усі сторони і ухвалить остаточне рішення найближчими тижнями.