У першому матчі 1/4 фіналу Ліги чемпіонів у Мадриді на «Сантьяго Бернабеу» зустрілися «Реал» та «Манчестер Сіті».

Матч розпочався приголомшливо для «галактикос». У першій своїй атаці гості заробили штрафний удар, з якого несподівано пробив Бернарду Сілва. Не чекав на цей удар і український голкіпер «Реала» Андрій Лунін, який не зумів виручити свою команду.

Футболісти обох команд діяли у високому темпі. Підопічні Хосепа Гвардіоли використовували агресивний пресинг та зуміли створити ще один небезпечний момент. Але цього разу Лунін зіграв надійно, відбивши удар із гострого кута у виконанні Холанда.

Господарі поля зрівняли рахунок так само несподівано, як і пропустили. Камавінга зважився на удар із дальньої дистанції, а виставлена нога Рубена Діаша направила м’яч у протихід голкіперу «Ман Сіті». На цьому проблеми для гостей не закінчилися. Родріго у всій красі продемонстрував свої швидкісні якості та завершив свій прохід влучним ударом.

Getty Images/Global Images Ukraine

Манчестерці заволоділи територіальною перевагою та спробували розхитати захисну лінію суперників. Але «галактикос» оборонялися грамотно, а за найменшої нагоди організовували стрімкі контратаки, які розганяли Родріго та Вінісіус.

Гості активно розпочали другу половину зустрічі, але створити особливу гостроту біля воріт «Реала» не змогли. А ось чергова контратака «галактикос» ледь не призвела до успіху. Завершилася вона ударом Вінісіуса з кута штрафного вище воріт.

Не зумівши зайти у штрафний майданчик суперників, футболісти «Сіті» почали пробивати по воротах з-за її меж. І така тактика сповна себе виправдала. Спочатку Фоден відправив м’яч у «дев’ятку», а потім Гвардіол обвідним ударом змусив капітулювати Луніна.

Getty Images/Global Images Ukraine

Тепер уже «Реалу» потрібно було активізувати свої дії в атаці. І парад ефектних голів продовжив Вальверде, який із лету замкнув передачу Вінісіуса. Кінець поєдинку пройшов з невеликою перевагою «галактикос», але рахунок більше не змінився.

Матч-відповідь команди проведуть 17 квітня.

Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Перший матч.

«Реал» – «Манчестер Сіті» – 3:3

 Голи: Рубен Діаш (12, автогол), Родріго (14), Вальверде (79) – Бернарду Сілва (2), Фоден (66), Гвардіол (71)

 Попередження: Чуамені (1), Карвахаль (81) – Аканджи (37), Бернарду Сілва (88)

«Реал»: Лунін, Менді, Рюдігер, Чуамені, Карвахаль, Камавінга, Кроос (Модрич, 72), Вальверде, Вінісіус (Хоселу, 86), Беллінгем, Родріго (Браїм Діас, 72)

«Манчестер Сіті»: Ортега, Гвардіол, Рубен Діаш, Аканджи, Стоунз, Ковачич, Родрі, Гріліш, Фоден (Альварес, 87), Бернарду Сілва, Холанд

Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція)

Стадіон «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія)