Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Командиру інкримінують недбале ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

Як йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора, розслідування встановило, що під керівництвом обвинуваченого у ТЦК і СП “служили” семеро військовослужбовців, які насправді були гравцями та тренерами місцевої професійної футбольної команди. Спортсмени на службу не з’являлися й жодних військових обов’язків не виконували.

Через бездіяльність командира їм незаконно нараховували грошове забезпечення. Загальна сума збитків, завданих державі за час “служби” футболістів, сягнула 1,5 млн грн. Частину цих коштів командир вже відшкодував на етапі досудового розслідування. Наразі він відсторонений від посади.

Досудове розслідування велося слідчими територіального управління ДБР у м. Львові за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Івано-Франківській області ДСР Нацполіції. Суд має дати оцінку діям командира ТЦК і визначити його вину або невинуватість.