«Евертон» випустив офіційну заяву щодо зняття двох очок в турнірній таблиці АПЛ за порушення правил фінансового фейр-плей.

«У січня 2024 року АПЛ звинуватила «Евертон» у порушенні правил прибутковості та сталості (PSR) за період, що завершується сезоном 2022/23.

Справу було передано до комісії АПЛ, яка сьогодні оголосила, що «Евертон» отримає негайне вирахування двох очок.

Хоча позиція клубу полягала в тому, що подальші санкції не є доцільними, клуб був радий бачити, що комісія віддала належне більшості питань, порушених клубом, включаючи концепцію подвійного покарання, значні пом’якшувальні обставини, з якими стикається клуб через війну в Україні, а також високий рівень співпраці та раннє визнання порушення клубом.

«Евертон» продовжує співпрацювати з АПЛ з усіх питань, що стосуються PSR, але вкрай стурбований непослідовністю різних комісій щодо застосованих вирахувань очок.

Клуб хотів би офіційно подякувати консультативній раді вболівальників та іншим групам уболівальників за їхні пропозиції під час цього процесу, а також усім фанатам «Евертона» за їх постійне терпіння та безмежну підтримку.

Клуб та його законні представники почали підготовку до оскарження рішення комісії. Наразі жодних коментарів не буде», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, в листопаді 2023 року з клубу зняли 10 очок, встановивши порушення правила ліги щодо прибутку та стабільності (PSR). Згодом 4 бали повернули.