Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів Tribuna.com про свою оцінку результатів команди під його керівництвом.

– Ви прийняли команду в лютому і пройшли цей еліт-раунд без поразок, без жодних пропущених м’ячів. Очікували від команди такі результати?

 – Звичайно, коли все тільки починалось, я не міг уявити, що все так закінчиться. Але футбол приносить сюрпризи. Ми розуміємо, що це великий успіх, але на початку все було не так красиво і не так оптимістично. Були деякі питання, збірна не досягала якихось успіхів до цього [раунду кваліфікації]. Ми очікували дуже важкі ігри, вони такими й були, але результат порадував.

– У вас було достатньо часу, щоб прийняти команду і познайомитися з її футболістами? 

– Специфіка тренерства за збірну, особливо за U-19, ще U-21, U-17 – це брак часу. Немає часу познайомитись гравцям з тренером, одне з одним. Немає часу ознайомити їх зі своєю ідеєю. Вісім легіонерів зараз в лавах збірної – це немало. Багато з них навіть не знали одне одного, тому бракує часу, взаєморозуміння – і в цьому складність роботи. Але ми спробували об“єднати гравців ідеєю, поставити задачу. Сказали, що приїхали сюди не тільки брати участь, а перемагати. Поїхати на чемпіонат Європи в Північну Ірландію – це була наша мета. З першого дня ми старались це доносити, – сказав Михайленко.