Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу, перший матч.
9 квітня. 22:00. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
Головний суддя: Франсуа Летексьє (Франція)
Трансляція: Megogo Football 1

Новини мадридського “Реалу”

Команда Карло Анчелотті підходить до цього протистояння у непоганій формі, наразі у них серія з трьох перемог поспіль, а якщо зачіпати останні 5 матчів, то там 3 перемоги і дві нічиї, хоча і варто зазначити, що нічия проти “Валенсії” вийшла максимально дивною зі скасованим голом через завчасно даним фінальним свистком від головного арбітра. Ту нічию все ж винесемо за дужки.

Також була нічия проти “Лейпцига” (1:1), цього результату вистачило для того, щоб пройти німецький колектив, адже у першому матчі була здобута мінімальна перемога. Незважаючи на те, що у протистоянні у рамках 1/8 фіналу “вершкові” виглядали не дуже переконливо, ми чудово знаємо їхнє вміння увімкнутись тоді, коли це найбільше потрібно. Матч проти “Сіті” виглядає саме таким.

А щодо останніх трьох перемог, то мадридці не помітили “Сельту” (4:0), стильно, хоч і не без огріхів обіграли “Осасуну” (2:4), а також у минулому матчі без Вінісіуса Жуніора роль диригента взяв на себе Родріґо і “Атлетік” нічого не зміг з цим вдіяти (2:0). Враховуючи той факт, що минулі вихідні мадридці відпочивали, у них навіть є певна перевага над своїм суперником, який грав 2 матчі минулого тижня.

Новини “Манчестер Сіті”

Завищені стандарти, які поставили перед командою Пепа Гвардіоли після минулорічного треблу, дуже заважають нинішній оцінці сили “містян”. Так, вони точно не в найкращій формі, особливо це стосується надійності в обороні, якої останнім часом катастрофічно не вистачає.

Окрім проблем в обороні, кидається в очі і спад форми Ерлінґа Голанда, який хоч і забив у минулому матчі проти “Крістал Пелас”, але вселити якоїсь впевненості в тому, що він готовий до протистояння з королівським клубом, не вийшло. З іншого боку, вселив цю впевненість Кевін Де Брюйне. Здається, що бельгійський півзахисник готовий до великих звершень як ніхто інший. Питання лиш у тому, чи підтримають його партнери.

В останніх 5 матчах “містяни” мають такі ж показники, як і їхні суперники: 3 перемоги та 2 нічиї. Нічиї були у непростих матчах проти конкурентів у боротьбі за титул: “Ліверпуля” (1:1) та “Арсенала” (0:0). Варто відзначити, що в обох матчах якщо хтось і був ближчим до перемоги, то напевно їхні суперники.

Разом з тим, вдалось обіграти “Ньюкасл” (2:0), “Астон Віллу” (4:1) та “Крістал Пелас” (4:2). У підсумку до першого матчу проти мадридців вони підходять у непоганому настрої, але точно не в оптимальній формі, це точно не той “Сіті”, що минулого сезону вибивав “Реал” з рахунком 4:0. Чи може Пеп нас всіх обманює?

Особисті зустрічі

17.05.23 ЛЧ “Манчестер Сіті” — “Реал Мадрид” 4:0

09.05.23 ЛЧ “Реал Мадрид” — “Манчестер Сіті” 1:1

04.05.22 ЛЧ “Реал Мадрид” — “Манчестер Сіті” 3:1

26.04.22 ЛЧ “Манчестер Сіті” — “Реал Мадрид” 4:3

07.08.20 ЛЧ “Манчестер Сіті” — “Реал Мадрид” 2:1

Цифри та факти

У 6 з останніх 7 матчів між мадридським “Реалом” та “Манчестер Сіті” проходила ставка ТБ 2.5;

Найкращим бомбардиром “Сіті” у Лізі Чемпіонів цього сезону є Ерлінґ Голанд, на його рахунку 6 голів. У мадридського “Реалу” це Джуд Беллінгем — 5 голів;

“Реал” не програвав у домашніх матчах Ліги Чемпіонів з квітня 2022 року, з того часу було 9 перемог та 2 нічиї.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Наразі у лазареті команди Карло Анчелотті перебувають Тібо Куртуа та Давід Алаба. Вони точно не допоможуть своїй команді у цьому матчі. Нещодавно після тривалої травми повернувся Едер Мілітао, втім навряд чи слід очікувати бразильця одразу ж у складі на цю гру.

Щодо проблем Пепа Гвардіоли, то у нього відсутній Кайл Уокер через пошкодження. Під питанням участь у грі Йошко Гвардіола.

Важливо зазначити і те, що у мадридського “Реалу” є одразу 4 футболісти, які пропустять матч-відповідь у Манчестері, якщо отримають жовту картку у першій грі — це Вінісіус Жуніор, Джуд Беллінгем, Едуарду Камавінґа та Орельєн Тчуамені. У “Сіті” є лиш один такий гравець — Рубен Діаш.

“Реал Мадрид”, 4-3-1-2: Лунін — Карвахаль, Рюдіґер, Начо, Менді — Вальверде, Тчуамені, Кроос — Беллінгем — Родріґо, Вінісіус

“Манчестер Сіті”, 4-3-3: Едерсон — Аканджи, Стоунз, Діаш, Льюїс — Де Брюйне, Родрі, Сілва — Фоден, Голанд, Доку