Головний тренер «Руха» Віталій Пономарьов прокоментував поразку від «Шахтаря» (1:3) в 23-му турі УПЛ.

– Не хотів би говорити зараз про кадрові проблеми. Сьогодні все-таки далася взнаки майстерність футболістів «Шахтаря». Ми перші 20 хвилин, відверто кажучи, провалили. Далі вирівняли гру, але на сьогодні – те, що я завжди говорю – нам потрібно рухатися далі, не потрібно відходити від своїх принципів.

Я подякував хлопцям за гру, але сказав, що поразки також вчать, вони дуже важливі, і ми бачимо, до чого нам потрібно прагнути, якщо ми хочемо рости. Все закономірно.

– Як поясните помилки й пропущені м’ячі в перші 20 хвилин?

– В матчах з такими суперниками треба виходити й сміливо грати в свій футбол. Видно, що хлопці були налаштовані, але десь були невпевнені. Це, знову ж таки, психологія – воно зіграло свою роль.

– І все ж таки, крутий м’яч Таллеса. Що сказали в роздягальні, як налаштовували команду і що змінювали вже після перерви?

– Я попросив додати в інтенсивності, тому що другу половину тайму в нас почали виникати моменти, ми забили гол. І як показав другий тайм, «Шахтар» у другому таймі практично не мав моментів.

– У «Руха» теж не було багато моментів. Це через те, що «Шахтар» добре грав в обороні?

– «Шахтар» – якісна команда, команда, яка претендує на те, щоб грати в Лізі чемпіонів. У «Шахтаря» є певна майстерність і досвід таких матчів. У них хороша збалансована команда.

– У вас сьогодні виконавці грали на різних позиціях. Дідик – в опорній зоні, Холод – то в центрі захисту, то крайнім оборонцем. Як оціните гру цих хлопців сьогодні?

– Нормально. Звичайно, що не без помилок, але загалом – нормально. У Підгурського невеличке пошкодження було, він не міг брати учать в основному складі сьогодні, тому ми вдалися до таких перестановок.

– Вболівальники хвилюються за Підгурського. Який характер його травми?

– У нього не є серйозна травма, тому ми думаємо, що найближчим часом він прийматиме участь у тренувальному процесі.

– Сьогодні бачили його навіть на лаві запасних, він підтримував команду. Це ваше бажання чи саме Дениса?

– У нас одна команда, один колектив. Ми підтримуємо завжди один одного. Якщо футболіст має хоч найменші шанси потрапити в заявку – він потрапляє. Денис – капітан нашої команди, і тому він був дуже важливий сьогодні на лавці, – сказав Пономарьов.