Воротар «Лехії» Богдан Сарнавський поділився думками про польський чемпіонат та розповів, чому перейшов у клуб з Ґданська.

– У поляків немає спортивних результатів у Європі, але інфраструктура, медіа, менеджмент – мені здається, набагато вище, ніж у нас.

– Я так розумію, що тут крок за кроком усе робиться. Ти ж бачиш, який тут стадіон, персонал. Все, як має бути взагалі, в принципі. І тому я думаю, що результати будуть. «Ракув» у Лізі чемпіонів минулого сезону нормально грав. Тут дуже сильний чемпіонат внутрішній, тут немає фаворитів.

Я приїхав уже на 3-й тур, з «Віслою» Плоцьк грали на виїзді. Я так налаштовувався, як завжди, думаю: «Ну що там мене може здивувати?» Але виходиш на розминку – і там уже тисячі три. Півтора роки грав в Україні без уболівальників і думаєш: «Щось не те».

– Чому ти в УПЛ не залишився?

– Був діалог з клубом. Вони мають дуже амбітні плани. Вони спустилися в Першу лігу, тому що пів року не платили заробітну плату, всі спонсори пішли. Останній власник, скажімо так, не дуже добре вчинив.

І вони мають намір зробити новий клуб. Це не куди-небудь, це «Лехія» Гданськ. Це амбітний проєкт, це команда з великими традиціями, – сказав Сарнавський.