Головний тренер «Металіста» Андрій Аніщенко прокоментував результат матчу з «Гірником-Спортом» (0:0) у 3-му турі групи вибування Першої ліги України.

— Є невелике розчарування від результату. Якщо розглядати матч в цілому, то гру відсотків на 80 ми контролювали. Але найголовніше – це забити хоча б один м’яч, і це нам так і не вдалося.

Варто сказати, що ми мали свої дуже якісні моменти. Але дії наших гравців в деяких цих ігрових ситуаціях були трошки передбачувані. Якби додати більше креативу та несподіваних дій для суперника, то, мабуть, було б краще.

Також, попри не дуже задовільний стан газону, ми все ж таки намагалися грати у футбол. Якщо можна так висловитись — якісний футбол з погляду вболівальника. І більшістю відрізків протягом всього матчу це вдавалося. Але футбол красивий тоді, коли на табло нулі зміняються іншими цифрами.

— Чи не вплинула на ваших підопічних попередня гра та перемога з великим рахунком над запорізьким «Металургом»? Можливо, хлопців такий результат дещо розслабив?

— В жодному разі. Перемога є перемога. Це були хороші емоції, заряд енергії, що допомагає рухатись вперед. Тому, навпаки, скажу, що ця перемога відчутно допомогла кожному гравцю та в цілому команді.

— «Металіст» веде непросту боротьбу у групі на вибування. І водночас ви граєте першим номером у гостях. Здається, вам не вистачає зовсім трохи, щоб брати максимум очок у кожному матчі, чи не так?

— Згоден з вами. У нас дуже складна задача – залишитись у Першій лізі. Але, попри це, ми все ж таки просимо хлопців, щоб вони намагалися грати в футбол. Той футбол, який подобається вболівальникам. Все ж таки, саме для цього вони декілька років тому пішли у цей вид спорту.

У нас доволі різноманітний склад — є дуже молоді хлопці, є вже трошки старші, а є такі футболісти, які пограли в УПЛ. Але ми намагаємось привести їх до одного знаменника, щоб це відбивалось і на грі, і на результаті, – сказав Аніщенко.