Карпати після перемоги над Вікторією продовжували впевнено очолювати чемпіонську групу. Маріуполь в минулому турі в вдома зіграв внічию з Прикарпаттям і перебував на 4-му місці.

Перша ліга, Чемпіонська група. 3-й тур.

Карпати Львів – ФСК Маріуполь 3 : 1.

0 – 1. Плакса – 5.

1 – 1. Полегенько – 28.

2 – 1. Ігор Невес – 35.

3 – 1. Підлепенець – 53.

“Карпати”: Кожухар, Мизюк, Бабогло, Саків, (Романюк, 54), Полегенько, Рябов (Чех, 65), Клименко (Хромей, 65), Фетько (Картушов, 45), Підлепенець (Шах, 78), Чачуа, Іґор Невес.

Запасні: Ільющенков, Векляк, Козік, Тлумак, Демченко, Аріельсон.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

“Маріуполь”: Караващенко, Харжевський, Шушко, Тєрєхов, Фатєєв, Савін (Биковський, 59), Плакса (Малакі. 70), Задоя, Пуди (Мнишенко, 70), Мочевінський (Булгаков, 45), І. Зубков (Батальський, 75).

Запасні: Якубенко, Жовтенко, Мельниченко, М.Зубков.

Головний тренер – Олег Краснопьоров.

Попередження: Рябов, 61, Бабогло, 90+2 – Фатєєв, 48, Батальський, 79

Поєдинок розпочався зі швидкого мʼяча “Маріуполя”. На 5-й хвилині Ілля Зубков скинув під удар Родіону Плаксі, котрий завдав потужного удару точно під поперечку. Андрій Кожухар не бачив моменту удару, тож відбити перший удар у зустрічі не зміг – 0:1. Карпатівці відповіли моментом Євгена Підлепенця. Олександр Фетько на фланзі накрутив суперника та виконав навіс у район 11-метрової позначки, куди вривався Євген. Проте його удару головою з близької відстані забракло влучності.

Підопічні Мирона Маркевича дуже швидко відповіли на пропущений гол. На 27-й хвилині Іґор Невес перевів м’яч на правий фланг на вільного Підлепенця. Хавбек помітив забігання Павла Полегенька та вивів партнера на ударну позицію. Фулбек першим дотиком відправив м’яч у дальній кут – 1:1.

На 35-й хвилині “зелено-білі” вийшли вперед. Підлепенець знайшов у штрафному майданчику вільного Невеса. Бразилець перебував під щільною опікою відразу двох захисників “Маріуполя”, проте все ж знайшов момент, щоб заблокувати вибивання Харжевського, після якого м’яч перелетів Іллю Караващенка – 2:1. Таким чином, Іґор записав до свого активу дев’ятий гол у поточному сезоні Першої ліги України.

Під завісу першого тайму активний Підлепенець отримав передачу на правому фланзі, змістився в центр та пробив у ближній кут – Караващенко не без проблем перевів м’яч на кутовий. А за кілька хвилин свій шанс отримав Тарас Саків. Лівий захисник виконав забігання та оманливим рухом підробив собі м’яч під ліву ногу. Тарас влучно пробив у ближній кут воріт, проте голкіпер маріупольців і в цьому моменті показав свою майстерність.

На 54-й хвилині Підлепенець відзначився ще однією результативною дією, проте цього разу півзахисник святкував гол в обіймах партнерів. У третій гольовій атаці карпатівців у ролі асистента виступив Іґор Невес. Нападник розігнав контратаку та віддав на Євгена, який змістився у центральну зону та пробив у ближній кут – 3:1. За кілька хвилин бразилець двічі загрожував воротам “Маріуполя”, проте обидві його спроби були невдалими.

Приазовці намагалися відзначитися ще одним голом, утім підопічні Краснопьорова ніяк не могли близько підібратися до воріт Кожухаря. Карпатівці зустрічали опонентів на своїй половині поля та вибігали у контратаки. Кінцівку матчу команди провели у непоступливій боротьбі, яка зафіксувала фінальний результат 3:1 на користь львів’ян.

У наступному турі “Карпати” зіграють на виїзді проти “Лівого берега”. Матч відбудеться у п’ятницю, 12-го квітня. Початок гри о 13:30. Після перемоги над “Маріуполем” карпатівці продовжують очолювати турнірну таблицю чемпіонської групи Першої ліги. В активі “зелено-білих” 54 очки.