Полісся – Ворскла: анонс матчу 1/2 фіналу Кубка України

Півфінал Кубка України сезону 2023/24 4.04.2024.
Житомир, Центральний стадіон
Арбітр: Козиряцький Максим
“Полісся” 18:00 “Ворскла”
Відеотрансляція: УПЛ ТБ

“Полісся”: останні новини

Житомирська команда знаходиться у крутому піке. Хто б міг подумати, що один з лідерів першого кола так жахливо розпочне (ні, катастрофічно!) весняну частину УПЛ. За 5 турів після виходу із зимової сплячки “Полісся” набрав лише 1 (один!) заліковий бал. Це сталось у першому після паузи матчі – проти львівського “Руху”. Тоді, “вовки” ще під керівництвом Юрія Калітвінцева розписали гостьову нічию з командою Віталія Пономарьова (1:1).

В тій ж зустрічі важку травму отримав ключовий атакувальний гравець житомирського клубу Бені Макуана. У підсумку конголезький вінгер вибув до кінця поточної кампанії. Це стало неймовірним ударом для “Полісся”. Зникла яскравість, характер та динаміка…

Після того послідували домашні поразки від слабших за підбором виконавців команд: від черкаського ЛНЗ Олега Дулуба (0:1) та “Олександрії” Руслана Ротаня (1:2).

Не допомогла навіть відставка Калітвінцева. Змінивший його на посту головного тренера Шищенко Сергій теж не зумів вдихнути нове життя у житомирську команду та змінити ситуацію. На цей раз вже послідували два виїздних фіаско. Спочатку “Полісся” мінімально поступилось для київської “Оболоні” (0:1). А у останньому турі чемпіонату України житомиряни взагалі допустили розгромну поразку від одеського “Чорноморця” Романа Григорчука -1:4…

На даному етапі сезону надзвичайно складно назвати причини та фактори, згідно або завдяки яким “Полісся” зможе вибратися з цієї ями. Насамперед, з ментальної ями. Клас виконавців у житомирського клубу, однозначно є, однак після пошкодження Макуана чомусь ніхто з інших лідерів не взяв на себе ініціативу.

Орієнтовний склад “Полісся”: Бойко, Кравченко, Кушніренко, Кравець, Михайліченко, Козак, Танковський, Крушинський, Петряк, Ндукве, Луїфер.

“Ворскла”: останні новини

На відміну від “вовків”, полтавський колектив не розчаровує та не дивує. Ні зі знаком “плюс”, ні зі знаком “мінус”. “Ворскла” йде за своїм досить стандартним графіком та знаходиться у середині таблиці українського чемпіонату.

Єдине, що після відходу з поста наставника команди Віктора Скрипника “зелені” почали значно частіше зазнавати поразок. У перших 5-ти турах весняної частини УПЛ “Ворскла” програла відразу 3 матчі.

На виїзді мінімально поступились для луганської “Зорі” Юрія Коваля (0:1) та розгромно без шансів постраждали від київського “Динамо” Олександра Шовковського, пропустивши відразу 5 м’ячів! А на своєму полі полтавці не зуміли відібрати очки у “Олександрії” Руслана Ротаня (0:1).

Хоча і при цьому “Ворскла” зуміла здобути позитивні результати у матчах з рівненським “Вересом” Олега Шандрука (2:1) та з одеським “моряками” Романа Григорчука (0:1).

“Ворскла” – досить крепкий горішок за мірками українського футболу, хоч і доволі часто допускає нелогічні та нестабільні поєдинки. Як за грою, так і за результатом. Втім, на той й він середняк.

Враховуючи жахливі ігрові кондиції “Полісся” та статус кубкового матчу, саме полтавська команда цілком може здобути путівку у фінальний поєдинок турніру. Тим більше досвід такий є. Чотири роки назад “Ворскла” добиралась до фіналу, де лише у серії пенальти поступилась титулом більш статустому “Динамо”.

Орієнтовний склад “Ворскли”: Ісенко, Крупський, Феліпе, Павлюк, Бацула, Корнієнко, Нестеренко, Толі, Сіссоко, Кане, Степанюк.

“Полісся” – “Ворскла”. Стадія чвертьфіналу

На попередній стадії Кубка України житомирські “вовки” зустрічалися з “містянами” із Олександрії та у дуже напруженому поєдинку вирвали перемогу у серії пенальті. Щодо полтавського колективу, то “Ворскла” у Києві результативно переграла “Оболонь”.

“Полісся” – “Ворскла”. Особисті зустрічі

Незважаючи на те, що “вовки” лише у цьому сезоні дебютували в українському елітному дивізіоні, ці команди мають досить багату історію очних протистоянь у інших турнірах. Невелику перевагу за перемогами має саме житомирський колектив: 8 перемог у “Полісся” проти 6-ти у “Ворскли”. Загалом, загальна статистика сторін цілком рівна.

Статистика очних поєдинків:

Перемоги:Полісся 8 – 6

Забиті м’ячі:Полісся 29 – 27Ворскла

У середньому голів за матч:Полісся 1.45 – 1.35Ворскла

Найбільша перемога:Полісся 3:0 – 2:5Ворскла

Максимович Назар

Recent Posts

Піолі: За три роки ми перевершили всі очікування, і тепер люди поводяться так, ніби друге місце — це щось погане

Головний тренер Мілана Стефано Піолі прокоментував Football-Italia срібло для команди за підсумками сезону у Серії А.Читати далі

3 секунди ago

15 років тому Шахтар переміг Вердер і виграв Кубок УЄФА

Рівно 15 років тому, 20 травня 2009 року «Шахтар» у фіналі останнього в історії розіграшу…

7 хв. ago

Вперше за 76 років Реал не виграв у матчі Ла ліги, забивши 4 голи

У матчі 37-го туру Ла ліги Реал зіграв унічию з Вільярреалом. Команди провели неймовірний матч, забивши…

14 хв. ago

Роберто Де Дзербі: Жоден клуб мені нічого не пропонував

Головний тренер Брайтона Роберто де Дзербі прокоментував своє майбутнє.Читати далі

25 хв. ago

Мануель Нойєр: Ми хотіли зайняти друге місце, але, на жаль, нам цього не вдалося

Голкіпер Баварії Мануель Нойєр прокоментував поразку у матчі 34-го туру Бундесліги з Хоффенхаймом (2:4), а…

2 години ago

Президент Барселони найближчим часом проведе зустріч з Хаві, щодо його майбутнього

Цього понеділка, 20 травня, має відбутися зустріч головного тренера Барселони Хаві та президента "синьо-гранатових" Жоана…

2 години ago