Євро-2024 (U-17): визначилися суперники юнацької збірної України у фінальному турнірі

Відбулося жеребкування фінального турніру чемпіонату Європи 2024 року серед гравців до 17-ти років. Своїх суперників дізналася юнацька збірна України (футболісти не старші 2007 року народження).

12 березня наша команда під керівництвом Юрія Мороза завершила боротьбу в еліт-раунді відбору Євро-2024 серед гравців до 17-ти років перемогою над Словаччиною (3:0). Враховуючи той факт, що раніше синьо-жовті здолали Грецію (2:0) та Швейцарію (3:0), вони й стали переможцями групи 4 і володарями путівки до фінального турніру.

Сам форум за участі 16 збірних проходитиме з 20 травня до 5 червня 2024 року на Кіпрі — на шести стадіонах Ахни, Ларнаки, Паралімні та Лімасола. У фінальну стадію, куди одразу потрапила країна-господар, за підсумками березневих матчів вийшли вісім переможців груп еліт-раунду відбору та сім володарів других місць із найкращими результатами (зайвою виявилася Бельгія).

Жеребкування фінального турніру відбулося сьогодні, 3 квітня в кіпрській Ая-Напі. 16 команд були розподілені на чотири групи по чотири учасники. До чвертьфіналу виходять по дві найкращі команди. Далі за сіткою — півфінали і фінал 5 червня в Лімасолі.

Кіпр та сім найкращих збірних серед переможців груп еліт-раунду кваліфікації, згідно регламенту, були сіяними. Критерії в заочному конкурсі наступні:

— більша кількість набраних очок в еліт-раунді відбору;

— краща різниця м’ячів;

— більша кількість забитих м’ячів;

— менша сума дисциплінарних очок за жовтими та червоними картками, отриманими гравцями та офіційними особами команд (червона картка — три очки, жовта картка — одне очко, вилучення за дві жовті картки в одному матчі — три очки);

— вища позиція в рейтингу коефіцієнтів.

Отже, з найкращим з-поміж усіх переможців груп показником у дев’ять очок і різницею м’ячів 8—0 Україна потрапила під час жеребкування до числа сіяних.

За підсумками жеребкування синьо-жовті потрапили до групи А, де зіграють із командами Кіпру, Сербії та Чехії.

Результати жеребкування фінального турніру Євро-2024 (U-17)

Група А: Кіпр, Україна, Сербія, Чехія.

Група В: Данія, Австрія, Хорватія, Уельс.

Група С: Італія, Швеція, Словаччина, Польща.

Група D: Франція, Португалія, Іспанія, Англія.

Додамо, що для української збірної U-17 це буде 11-й фінальний турнір чемпіонату Європи.

Максимович Назар

Recent Posts

Почеттіно залишиться у Челсі наступного сезону

Головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно залишиться у команді.Читати далі

35 хв. ago

Віктор Леоненко: Усик не зміг би витіснити мене з Динамо, а Ваната – легко

Колишній нападник київського «Динамо» Віктор Леоненко оцінив, які шанси були б у Олександра Усика заграти…

38 хв. ago

Конгрес ФІФА обрав країну-господарку жіночого чемпіонату світу-2027

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) на своєму 74-у конгресі у Бангкоку (Таїланд) визначила переможця тендеру…

41 хв. ago

Йожеф Сабо: Навіть якби ця сволота російська зайшла до Києва, я б нікуди не поїхав. Нехай мені дадуть зброю – воюватиму. Стріляти я вмію.

Колишній головний тренер Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо розповів, що думає про війну…

44 хв. ago

Гравці Кривбасу отримають додаткові преміальні за бронзові медалі

Керівництво Кривбасу пообіцяло футболістам команди додаткові преміальні за виконання двох глобальних завдань, повідомляє ТаТоТаке.Читати далі

47 хв. ago

Барселона неочікувано змінила рішення: Хаві буде звільнено

Керівництво Барселони прийняло вкрай несподіване рішення. З наступного сезону Хаві все-таки не буде головним тренером команди.Читати далі

49 хв. ago