Categories: Перша ліга

Андрій Андрейчук: Вболівальники передавали Буковині свій заряд

Що за свято ми побачили в Чернівцях! Вперше з 2017 року Буковина грала при своїх вболівальниках у Першій лізі й відразу здобула довгоочікувану першу розгромну перемогу в сезоні. Що там, у поточному чемпіонаті – від сезону 2016/17 на цьому рівні буковинці не вчиняли такого розгрому.

Молодці всі, а окремо вирізняємо 21-річного Андрейчука. Замінивши автора другого голу Гончарука, він сповна скористався виділеними Андрієм Мельничуком 29 хвилинами, оформив дубль і перетворив звичайну перемогу в розгромну. Вболівальники «жовто-чорних» миттєво визнали Андрія Гравцем матчу, Гравцем місяця, а наш сайт спільно з ПФЛ віддав йому головну індивідуальну номінацію – Гравця туру в усій Першій лізі в другому ігровому дні другого етапу.

Герой другого туру у Першій лізі нападник Буковини Андрій Андрейчук в інтерв’ю пресслужбі ПФЛ поділився враженнями від перемоги над ФК Чернігів (4:0). Відзначимо, що 21-річний гравець відзначився дублем у воротах Чернігова, вийшовши на поле з лави запасних. Це були його дебютні голи серед професіоналів.

– Безумовно, перемога у цій почесній номінації додає мені впевненості, – зізнався Андрейчук. – Це мотивація прогресувати і працювати ще більше. Проте, особливу увагу на особисті досягнення не звертаю.

– Напевно, перед грою з Черніговом не розраховували на таке, адже почали гру на лаві запасних?

– Відчував, що це мій день і маю відзначитися забитим м’ячем. Щасливий, що зміг допомогти команді виграти.

– У першому турі команда не проявила всі свої найкращі якості, але все ж перемогла Діназ – 2:0. У грі з Черніговом насамперед стояло завдання досягнути прогресу у грі?

– Зараз нам дуже важливо перемагати у кожній грі, тому насамперед концентруємося на результаті. Поступово награємо ігрові зв’язки, працюємо у різних тактичних схемах. Вважаю, що з кожною грою прогресуємо і рухаємося у правильному напрямку.

– На вашу думку, наскільки вже вдалося награти ігрові зв’язки? Вже відчуваєте себе своїм у новому колективі?

– Вважаю, що вже добре відчуваємо один одного. Провели якісне зимове міжсезоння, зіграли низку конкурентних спарингів, в яких мали змогу відчути один одного. У колективі відчуваю себе своїм, мене всі дуже тепло прийняли. У Буковині хороший мікроклімат.

– Які завдання ставив перед вами тренер, коли виходили на заміну?

– Тренер просив насамперед проявити свої найкращі якості, освіжити гру команди. Вважаю, що мені це вдалося, але межі досконалості не існує. Я не дивився на рахунок, а просто виходив допомогти команді.

– У моменті з першим голом ви отримали передачу від Солдата і пробили у кут. Які емоції вас тоді переповнювали? Здається, це ваш дебютний гол серед професіоналів?

– Дійсно, вперше забив на професіональному рівні, тому цей гол запам’ятаю надовго. Мене переповнювали позитивні емоції. Відзначу вболівальників, які передавали команді свій заряд.

– У епізоді з другим голом ви розвернулися на куті воротарського й лівою ногою забили з рикошетом від стійки. Пригадайте цей гол.. Зіграли як справжній нападник?

– Проявив свої найкращі якості. Отримав дуже якісну передачу у вільну зону від нашого капітана Максима Лопирьонка. Важливо, що вдалося реалізувати момент. Дякую партнерам за підтримку.

– Хто вас першим привітав із дублем? Що сказав головний тренер?

– Першими привітали вболівальники та команда, а також всі мої близькі Головний тренер потиснув руку сказав, що треба продовжувати в тому ж дусі. Роботи попереду дуже багато, тому не час для ейфорії.

– Наскільки відчутною було підтримка вболівальників? Сумували за такою атмосферою?

– Підтримка вболівальників була відчутна на всі 100%. Вдячний нашим вболівальникам за підтримку. Без них не змогли б досягнути такого результату. Разом до перемоги! Безумовно, сумував за такою атмосферою під час матчів. Намагаємося у такий складний для країни час радувати фанатів своєю грою, а також захисників та захисниць України.

– В ФК Олександрія, так вийшло, вашим головним тренером був наставник олімпійської збірної України. Продовжуєте спілкуватися з Русланом Ротанем? Можливо, він вам давав якісь настанови перед переходом до Буковини?

– Перед переходом до Буковини зустрілися з Ротанем та обговорили все. Вдячний йому за віру в мене та підтримку. Зараз ми не спілкуємося, адже Руслан Петрович сконцентрований на іграх своєї команди.

– Як оціните рівень Першої ліги? Наскільки цей дивізіон конкурентний?

– Приємно грати за такої конкуренції. У чемпіонаті є низка команд, які грають у футбол, а не відбиваються. Кожна команда налаштована на результат. У Першій лізі багато боротьби і до цього варто бути готовим.

– Досвід гри в УПЛ допомагає вам зараз розкривати свій потенціал? Що вам найбільше запам’яталося від гри за Олександрію?

– Отримав неоціненний досвід ,який мені зараз допомагає проявляти себе. Запам’яталися використання різних тактичних схем, тому в плані варіативності я суттєво додав. Хочу подякувати кожному своєму тренеру, адже він них отримав низку корисної інформації.

– Відзначте найсильнішого футболіста, з яким вам вже довелося зіграти в одній команді?

– Насамперед відзначу Кирила Ковальця та Владислава Калитвинцева. В кожній команді були сильні футболісти, в яких багато чому вчився. Намагаюся постійно вдосконалюватися.

– На вашу думку, оновлена Буковина здатна вже з наступного сезону боротися за УПЛ?

– Можливо ще зарано про це говорити, але за відчуттями, ставленням до команди з боку керівництва Буковина готова до підвищення у класі. Попереду багато роботи, але ми маємо всі шанси. Віримо у власні сили і рухаємося вперед.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Почеттіно залишиться у Челсі наступного сезону

Головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно залишиться у команді.Читати далі

36 хв. ago

Віктор Леоненко: Усик не зміг би витіснити мене з Динамо, а Ваната – легко

Колишній нападник київського «Динамо» Віктор Леоненко оцінив, які шанси були б у Олександра Усика заграти…

39 хв. ago

Конгрес ФІФА обрав країну-господарку жіночого чемпіонату світу-2027

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) на своєму 74-у конгресі у Бангкоку (Таїланд) визначила переможця тендеру…

41 хв. ago

Йожеф Сабо: Навіть якби ця сволота російська зайшла до Києва, я б нікуди не поїхав. Нехай мені дадуть зброю – воюватиму. Стріляти я вмію.

Колишній головний тренер Динамо та національної збірної України Йожеф Сабо розповів, що думає про війну…

45 хв. ago

Гравці Кривбасу отримають додаткові преміальні за бронзові медалі

Керівництво Кривбасу пообіцяло футболістам команди додаткові преміальні за виконання двох глобальних завдань, повідомляє ТаТоТаке.Читати далі

48 хв. ago

Барселона неочікувано змінила рішення: Хаві буде звільнено

Керівництво Барселони прийняло вкрай несподіване рішення. З наступного сезону Хаві все-таки не буде головним тренером команди.Читати далі

50 хв. ago