Шеф-скаут житомирського «Полісся» Анатолій Волков розповів, за футболістами з яких країн стежить клуб:

«Щоб відповісти на це питання, я трішечки повернуся у передісторію. Як я бачу скаутинг «Полісся»? Те, про що я говорив – розум скаутів і трансфери мають бути розумними. Для мене розумний трансфер – це коли клуб «Полісся» не переплачує за футболіста лише тому, що він, наприклад, бразилець, чи лише тому, що в нього є якась національність, приналежність до якоїсь футбольної школи, чи клубу. Другий фактор – коли ми не створюємо прецедент з зарплатнею футболіста всередині колективу. Третє, окрім трансферної вартості і зарплати – це фактор потенційного перепродажу футболіста. Його здатність давати результат уже, але ми точно повинні розуміти, що він поки ще не на піку своїх можливостей.

Якщо говорити про Луїфера – один із наших трансферів, ми розуміємо, що футболіст дуже близько до національної збірної Венесуели. Ми розуміємо, якщо він тут заграє і буде забивати, то він отримає виклик туди і буде грати за збірну проти Бразилії, Аргентини і так далі. Це бачитиме весь світ і це важливо. Нам важлива персона футболіста – ми хочемо, щоб він приїжджав сюди вмотивованим з правильним настроєм і з розумінням того, що він потрапляє у дуже важкий чемпіонат. Український чемпіонат – дуже важкий. Атлетичний, його не можна недооцінювати легіонерам.

Які країни нам потрібно дивитися? Такі, де ми можемо побудувати такі розумні трансфери. Наприклад, Луїфер – венесуелець і в нього в попередньому сезоні 19 голів і 4 асисти, але якщо ти Луїфер з 19 голами і ти бразилець – то твоя вартість втричі більше. Якщо ти колумбієць – в два з половиною рази більша, якщо ти чилієць – вдвічі більша і так далі. Тому є ринки, наприклад, Грузія, Венесуела, де ти можеш придбати футболіста за плюс-мінус об’єктивними умовами. Прийнятними для нас, для клубу. Треба відчувати, де зараз відбувається якийсь всплеск, зріст молодих футболістів – це знову ж таки Грузія. Для нас пріоритетні інші країни Латинської Америки, але там ми розглядаємо кожен окремий випадок і гравця як окрему історію. Тому що є тенденція, що там потрібно переплачувати, але це не означає, що ти можеш щось знайти і спрацювати настільки добре і ефективно, що ти і там не переплатиш. Є багато футболістів, у яких закінчуються контракти. Для нас звичайно актуальні Балкани – тому що це футболісти приближені до нашого контексту за рівнем чемпіонату і за атлетичністю».

Нагадаємо, за даними Transfermarkt «Полісся» придбало Луїфера Ернандеса за 1 мільйон євро.