1/2 фіналу Ліги чемпіонів, матч-відповідь
3 травня, 22-00. Вільярреал. “Естадіо де ла Сераміка”
Арбітр: Данні Маккеллі (Нідерланди)
Трансляція: MEGOGO, Volia TV

“Вільярреал”

“Жовта субмарина” цього сезону вже вибила з ЛЧ “Ювентус” та “Баварію”, після чого вражені букмекери залишали їй деякі шанси проти “Ліверпуля”. Здається, це було зайвим.

У “Підводників” міцний захист, вони вміють перебудовуватися по ходу матчу і контратакувати, але проблема в тому, що “Ліверпуль” робить все те саме, проте швидше і якісніше. У першому матчі ми це побачили – Мане був ефективнішим за Данжуму, Алькантара переграв Парехо, Робертсон з’їв Фойта і так можна продовжувати по всіх позиціях.

Після фіаско “Вільярреал” так впав духом, що програв аутсайдеру Ла Ліги “Алавесу” (1:2), хоч і грав основою. Видно, що команда втомилася – і фізично, і психологічно. Чи вистачить їй сили навіть не на прохід, а на бій “Ліверпулю” – велике питання. Головний козир, на який ще сподівається Емері – трибуни “Естадіо де ла Сераміка”, перед якими “Субмарина” не поступається з листопада минулого року.

“Ліверпуль”

Ліверпуль точно шкодує, що забив у першому матчі лише двічі, але навіть так шанси “Вільярреала” на камбек мінімальні. За всю історію півфіналів ЛЧ лише одна команда відігравала відставання у два м’ячі, і це був… сам “Ліверпуль”, який у сезоні-2018/19 шокував “Барсу” 4:0.

Цьогорічна команда Юргена Клоппа навіть варіативніша – прихід Тіаго Алькантари додав інтелекту півзахисту, трансфер Луїса Діаса ще прискорив напад; солідно виглядає і захисник-француз Конате. У 2022 році лише три команди забивали “Ліверпулю” більше одного гола за матч – “Ман Сіті”, “Челсі” та ще “Бенфіка”, для якої, втім, було вже пізно пити Боржомі. В останніх 4 поєдинках червоні не пропускали взагалі.

Типовий приклад – матч проти “Ньюкасла” на вихідних (1:0). Клопп залишив на лавці Салаха, Фабіньо, Тіаго і навіть Александра-Арнольда, але чи були шанси у “Сорок”? Статистика ударів 24-4 на користь червоних. У Вільярреал “Ліверпуль” їде свіжим та в хорошому настрої.

“Вільярреал” – “Ліверпуль”: статистика особистих зустрічей

Те, що відбувалося на “Енфілді” тиждень тому, ми вже обговорили, з цим все ясно.

Якщо копнути глибше, то згадується півфінал ЛЄ-2015/16. Клопп лише починав створювати свій “Ліверпуль”, і з “Вільярреалом” тоді довелося помучитися: 0:1 в гостях і 3:0 вдома.

Кадрова ситуація

У “Вільярреала” найбільші побоювання викликає фігура найкращого бомбардира команди Жерара Морено – він все ще не готовий на 100% і, ймовірно, розпочне гру на лавці. Для Емері це майже катастрофа.

У “Ліверпуля” є питання щодо готовності Роберто Фірміно – він теж, швидше за все, в старті не з’явиться, але це вже не так критично у світлі переведення до центру нападу Садіо Мане.

“Вільярреал”: Рульї – Фойт, Альбіоль, Пау Торрес, Еступіньян – Чуквезе, Капу, Парехо, Трігейрос – Ло Чельсо – Данжума

“Ліверпуль”: Аліссон – Александр-Арнольд, Конате, ван Дейк, Робертсон – Хендерсон, Фабіньо, Алькантара – Салах, Мане, Діас