У заключному матчі 2-го туру Першої ліги групи Вибування Металіст зустрівся з Металургом.

Перша ліга, група Вибування. 2-й тур.

Металіст Харків – Металург Запоріжжя 4 : 1.

1 – 0. Ісаєнко – 12.

1 – 1. Костюченко – 22.

2 – 1. Дігтярь – 61.

3 – 1. Рязанцев – 63.

4 – 1. Луців – 90+1-пен.

Якби команди грали в минулому році, то фаворитами були б запоріжці. Проте, за міжсезоння “Металург” став буквально розпадатися на очах. У складі запорізького клуба тиждень тому дебютувало 10 (!) новачків. Поразка від “Хуста” 1:4 нікого не здивувала, адже більшість гравців “Металурга” не мають досвіду виступів на такому рівні. “Металіст” нарешті не пропустив на виїзді, але і переграти “Кремінь” не зміг – 0:0.

Вже на дванадцятій хвилині господарі змогли відкрити рахунок. Невдало зіграли захисники запорізького клуба, а Ісаєнко впевнено реалізував вихід один на один – 1:0. Здавалося, що підопічні Аніщенка зможуть зібльшити свою перевагу, але вони пропустили після стандарту. Костюченко вчасно зорієнтувався у штрафній і пробив у дальній кут – 1:1. Пропущений гол позитивно вплинув на футболістів “Металіста”, які заграли активніше в атаці. З реалізацією у господарів були суттєві проблеми та ще й Ніколаєнко спіймав кураж. Відзначимо, що ще до перерви стійка двічі виручала запоріжців. Гостям дуже пощастило, що пісял першого тайму був нічийний результат.

Після перерви характер гри не змінився. Колектив Андрія Аніщенка грав першим номером, але хто ж забивати буде? В середині тайму господарі все ж втілили свою ігрову перевагу у гол. На передачу Багачанського відгукнувся Дігтярь. Для Кирила це дебютний гол на прфоесіональному рівні. Після цього запоріжці посипалися і пропустили ще майже відразу. Вихід один на один реалізував Рязанцев – 3:1. Остаточний результат встановив Петро Луців, який реалізував пенальті – 4:1.

У підсумку, дебютна у 2024 році перемога “Металіста”. Чотири очки за два тури – це непоганий результат.