Українське дербі на Туманному Альбіоні – в межах 30 туру чемпіонату Англії “Борнмут” зустрівся з “Евертоном”. Ілля Забарний з’явився в основному складі “вишеньок”, а Віталій Миколенко навіть до заявки “ірисок” не потрапив.

АПЛ, 30-й тур.

Борнмут – Евертон 2 : 1.

1 – 0. Соланке – 64.

1 – 1. Бету – 87.

2 – 1. Коулмен – 90+1-автогол.

В цьому матчі очікувалося “українське дербі” – Ілля Забарний мав протистояти Віталію Миколенку. Щоправда, в основі вийшов тільки представник Борнмута, який відіграв весь матч. Миколенко опинився поза заявкою через хворобу. “Вишні” провели перший тайм активніше, але свій момент мав і Евертон. Однак до перерви забитих голів не було – 0:0.

Борнмут таки вийшов уперед в середині другого тайму. На 64-й хвилині відзначився Домінік Соланке. Найкращий бомбардир господарів виграв позицію в двох захисників і головою пробив під поперечину. 16-й гол Соланке в поточному сезоні АПЛ – повторення рекорду Борнмута.

Евертон, здавалося, все ж уникнув поразки, забивши на 88-й хвилині. Гол до свого активу записав Бету, скориставшись непорозумінням захисника з кіпером (Забарний у голі не винен). Але Борнмут таки зумів забити переможний м’яч, автором якого став… Коулмен. Легенда Евертона у простій ситуації зрізав м’яч у власні ворота на 90+1 хвилині.

Евертон перебуває на 16-му місці (25 балів), відірвавшись від зони вильоту на 3 очки. “Іриски” довели безвиграшну серію в чемпіонаті до 12-ти матчів. Востаннє команда Віталія Миколенка перемагала в АПЛ ще 16 грудня. Борнмут з 38-ма очками розмістився на 13-й позиції.

Оцінка Забарного від Sofa Score – 6,6 (середній бал у Борнмуті). Захисник збірної України втратив м’яч аж 15 разів, відібрав 1 раз, і віддав 15 неточних передач з 41 (точність – 63%). З довгими пасами повний провал – 0 вдалих з 9-ти.