Англійська Прем’єр-ліга, 30 тур
30 березня, 22:00. “Брентфорд Коммюніті Стедіум” (Лондон)
Головний арбітр: Саймон Гупер
Пряма трансляція: Setanta Sports Ukraine

Брентфорд

За останні шість матчів “бджоли” заробили один заліковий пункт з 18 можливих. Це був поєдинок 27 туру проти “Челсі”. Більше того, підопічні Франка втратили перемогу на 83 хвилині. Хоча з іншої сторони “Брентфорд” лише одного разу програв розгромно – “Ліверпулю” з рахунком 1:4. Але однією боротьбою і місцями непоганою грою очки не заробиш. У футболі важливі голи, а не їхня “ймовірна теоретична присутність”.

Наразі команда перебуває на 15 місці АПЛ. Відрив від зони вильоту складає п’ять очок. Наче і достатньо, щоб не перейматися прямо зараз, однак якщо негативні результати продовжаться, буде непереливки. Щодо Єгора Ярмолюка – поточна ситуація для нього не найкраща. У минулому матчі проти “Бернлі” він вперше за вісім поєдинків з’явився на полі більше, ніж на пів години. А загалом українець не виходив у старті з 27 грудня. Таке рішення тренера.

Кадри господарів

У “бджіл” лазарет переповнений. Там перебувають Шаде, Хікі, Піннок, Генрі, Дасілва, Норгорд і Мі. Окрім них ще й у Регілона була пряма червона картка у минулому матчі – він пропустить наступні чотири поєдинки.

Манчестер Юнайтед

На минулих вихідних клубного європейського футболу “манкуніанці” створили гарячу сенсацію. І мова не лише про те, що поточний рівень суперника значно вищий. А і про самий перебіг поєдинку проти “Ліверпуля” у Кубку Англії. Практично увесь другий тайм “мерсісайдці” вели у рахунку, однак джокер Антоні зрівняв цифри на табло. У додатковий час знову підопічні Клоппа вийшли вперед, але МЮ встиг не лише відігратися а й перемогти ще до серії пенальті.

В АПЛ справи ідуть гірше. Наразі “червоні дияволи” посідають шосте місце у чемпіонаті. До зони Ліги чемпіонів не вистачає дев’яти очок, нехай і з матчем у запасі. Дуже важко відіграти такий відрив від “Астон Вілли”, ще й зважаючи на те, що особистих зустрічей з “бірмінгемцями” у цьому сезоні не буде.

Кадри гостей

Втрат у МЮ не менше. Точно сьогодні не зіграють голкіпер Баїндір, а також Маласія, Марсьяль, Мартінес і Шоу – всі через травми. Під питанням участь Еванса, Каземіро і Майгвара. Також Діалло дискваліфікований. Занадто бурхливо святкував переможний гол у ворота “Ліверпуля” і забув за те, що в нього вже є жовта картка. Після знятої футболка послідувало друге попередження, яке було фатальним.

Останні п’ять матчів Брентфорда і Манчестер Юнайтед
Останні п’ять зустрічей господарів

16.03. Бернлі – Брентфорд 2:1 (АПЛ)
09.03. Арсенал – Брентфорд 2:1 (АПЛ)
02.03. Брентфорд – Челсі 2:2 (АПЛ)
26.03. Вест Гем – Брентфорд 4:2 (АПЛ)
20.02. Манчестер Сіті – Брентфорд 1:0 (АПЛ)

Останні п’ять зустрічей гостей

17.03. Манчестер Юнайтед – Ліверпуль 4:3 (після д. ч.) (Кубок Англії)
09.03. Манчестер Юнайтед – Евертон 2:0 (АПЛ)
03.03. Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед 3:1 (АПЛ)
28.02. Ноттінгем Форест – Манчестер Юнайтед 0:1 (Кубок Англії)
24.02. Манчестер Юнайтед – Фулгем 1:2 (АПЛ)

Останні п’ять особистих зустрічей між командами

07.10.2023. Манчестер Юнайтед – Брентфорд 2:1 (АПЛ)

05.04.2023. Манчестер Юнайтед – Брентфорд 1:0 (АПЛ)

13.08.2022. Брентфорд – Манчестер Юнайтед 4:0 (АПЛ)

02.05.2022. Манчестер Юнайтед – Брентфорд 3:0 (АПЛ)

19.01.2022. Брентфорд – Манчестер Юнайтед 1:3 (АПЛ)