Дмитро Михайленко: Крістіан Шевченко, можливо, відчуває тиск у збірній, бо він син легенди

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко розказав про адаптацію новачка команди Крістіана Шевченка.

– Крістіан Шевченко – майбутнє українського футболу чи просто син легенди Динамо Андрія Шевченка?

– Насамперед, говорячи про Крістіана Шевченка, я б зауважив, що в цього гравця є хороші фізичні задатки. Він швидкий, вибуховий навіть часом. Індивідуальна майстерність в нього також присутня. Потенціал у нього є. І це факт. У кваліфікаційному турнірі він не так багато зіграв, але на це є низка об’єктивних причин.

– Яких?

– Насамперед слід говорити про адаптацію. Без комунікації у футболі нікуди, а він приїхав у новий колектив, де комунікація з партнерами по команді в нього спершу була на мінімальному рівні. У нас, переважно, хлопці англійською мовою не дуже добре розмовляють, а Крістіан – українською чи російською відповідно.

Крістіан двічі виходив на заміни у грі проти Північної Македонії і Латвії. Мав би час і в матчі зі Швейцарією, але в нього була невеличка травма, мікропошкодження, тому я його і не випустив. Власне, він і не готувався повноцінно на матч зі швейцарцями.

– Чи правда, що у Крістіана Шевченка був особистий перекладач у збірній?

– Ні. Перекладача не було. 

– Повернемося до родоводу Крістіана. Вся ця історія з його запрошенням під знамена збірної України, набуття громадянства нашої держави за якісь фантастично короткі терміни, а процес це дуже тривалий, насправді якось знову змушує шукати зраду. Тобто, що він, Крістіан Шевченко, – протеже свого батька, який за сумісництвом також є і президентом УАФ. До Крістіана Шевченка у збірній України особливе ставлення?

– Відношення до Крістіана у команді таке саме, як і до решти хлопців. Скоріше, це він – Крістіан Шевченко – можливо, відчуває тиск у збірній, бо він син легенди і це на нього якось впливає. Ми, тренери, що працюємо з сином Андрія Шевченка, ніякого тиску не відчуваємо.

Я вам чесно скажу, він дійсно талановитий хлопчина. Має за плечима академію Челсі, грає зараз в Англії за пристойний клуб Вотфорд. Я формую збірну виключно за спортивним принцом, а не за прізвищами і родинними зв’язками.

За десять днів, що Крістіан Шевченко був у таборі збірної України, він уже став своїм. У кінці він вже і сміявся з хлопцями, і жартували вони між собою. А на початку йому було архіскладно, так. Ні розмови підтримати, ні нормально поспілкуватися… Найголовніше, що він пройшов цю адаптацію вдало, – сказав Михайленко.

17-річний Крістіан Шевченко наразі є гравцем «Вотфорда» U-18. До цього він отримав українське громадянство.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Хавбек Карпат: Ми дуже хочемо виграти Першу лігу та її золоті медалі

Хавбек "Карпат" Євген Подлепенець заявив про те, що команда вже оформила путівку в УПЛ, львів'яни…

18 хв. ago

Дайч: Планувати наступний сезон складно через невизначеність щодо купівлі Евертона

Інвестиційна група 777, що базується в Маямі, у вересні 2023 року погодилася купити 94% акцій…

26 хв. ago

Валенсія повідомила агенту Яремчука, що не буде викуповувати контракт гравця

Як підтверджує видання Relevo, український нападник "Валенсії" Роман Яремчук покине клуб влітку після закінчення оренди.Читати…

32 хв. ago

Тренер Жирони: Ми хочемо фінішувати у топ-2 і зробити Довбика найкращим бомбардиром

Наставник «Жирони» Мічел задоволений тим, що команда вже кваліфікувалася в Лігу чемпіонів, однак поставив для…

33 хв. ago

Джерело: Динамо шукає нову оренду для Раміреса

Київське Динамо по закінченню сезону шукатиме новий клуб для свого нападника Еріка Раміреса, повідомляє meridiano.net.Читати…

35 хв. ago

Стали відомі претенденти на звання найкращого молодого футболіста АПЛ

Англійська Прем'єр-ліга оголосила номінантів на звання найкращого молодого футболіста сезону 2023/24.Читати далі

37 хв. ago