ПФЛ разом зі Sport Arena разом із називають героя чергового туру в Другій лізі. У 20-му турі це вінгер ПФК Звягель Андрій Фесенко.

Стартовий тур весняної частини в ПФЛ підніс багато сенсацій, а надто – в Другій лізі. ЮКСА втратила очки в Одесі, головні переслідувачі четвірки лідерів розділили очки в Стрию, а передостання команда турніру – Реал Фарма – рішуче втрутилася в визначення доля першого місця. Саме після сенсаційної нічиєї в Одесі ПФК Звягель отримав шанс одноосібно залишитися на чолі турнірної таблиці.

Втім, цього б не було, якби оновлена команда в дебютному матчі Гібалюка та низки легіонерів не зламала супротив головного аутсайдера – Кременя-2. Безпосереднє відношення до обох взяттів воріт кременчужан мав реактивний вінгер Фесенко – «звягельський Марез».

Герой 12 туру у Другій лізі Андрій Фесенко проаналізував перемогу над Кременем-2 (2:0), а також розповів про гру разом з екс-футболістом лондонського Арсеналу.

– Наскільки для вас приємним та важливим є визнанням найкращим гравцем першого туру весняної частини сезону?

– Насамперед хочу подякувати ЗСУ, які надають можливість грати у такий складний для нашої країни час, – говорить гравець ПФК Звягель. – Безумовно, мене переповнюють позитивні емоції. Проте, для мене насамперед важливі результати команди, а особисті досягнення – приємний бонус.

– Майже перед самим стартом весняної частини сезону Сергій Шищенко залишив Звягель. Як цю новину сприйняла команда?

– Дізналися про це за декілька днів до завершення зборів. У такій ситуації наша команда опинилася вдруге. Сприйняли новину з розумінням, адже Сергій Юрійович пішов на підвищення. Ми за нього радіємо і бажаємо успіхів з Поліссям.

– Вимоги Миколи Гібалюка відрізняються чи суттєвих змін у тренувальному процесі не відбулося?

– Кардинальних змін у тренувальному процесі не було. Це теж дуже вимогливий спеціаліст, з сучасним баченням футболу. Кожен футболіст має по максимуму викладатися у тренувальному процесі та під час матчів.

– Як оціните новачків-легіонерів? Борель, Джордж та Венделл суттєво підсилили Звягель?

– Безумовно, це дуже серйозні трансфери для нашої команди. З такими легіонерами прогресуватимуть і українці. У нас зараз хороша конкуренція за місце у стартовому складі. Сподіваюся, що у цій частині сезону з ротацією проблем не буде.

– У першому колі Звягель розгромив Кремінь-2 7:0, але перший тайм в Житомирі був досить складний. Можливо, дещо недооцінили суперника чи якісь інші причини?

– Кремінь-2 – молода команда, проти якої непросто було грати. Ці хлопці голодні до футболу і їм немає чого втрачати. У нас до перерви не все виходило, але у другому таймі почали грати більш активно в атаці і змогли забити надважливі м’ячі. У перерві тренерський штаб наголосив на тому, що варто додати у конструктиві та у реалізації. Вважаю, що з цим завданням ми впоралися.

– Ви досить добре взаємодіяли з технічними легіонерами. Вже можна сказати, що з взаємодією у вас немає проблем?

– У нашій команді грають індивідуально сильні футболісті. На мою думку, деякі українці навіть більш технічні ніж бразильці. З комунікацією на полі жодних проблем немає.

– Ви взяли участь у першому голі, заробили пенальті під другий. Можна сказати, що один із продуктивних ваших матчів?

– Намагався максимально виконувати тренерські настанови. Звісно, хотілося ще б реалізувати свої моменти, але на жаль, не вдалося. Необхідно ще працювати у завершальній стадії, щоб у наступних матчах приносити ще більше користі. Переконаний, що моя найкраща гра ще попереду.

– До минулого сезону ви були ще в аматорах, а тепер граєте з гравцем, який виступав за Арсенал. Могли колись про таке подумати?

– Якщо чесно, то я був здивований, адже не кожен легіонер приїде до країни, яка перебуває у стані війни. Приємно грати з екс-футболістом Арсеналу та іншими нашими новачками. Висловлюю захоплення нашими легіонерами. Думаю, що вони багато користі принесуть Звягелю.

– Які висновки зробили з матчу проти головного аутсайдера сезону?

– Ми розібрали ретельно цей матч і проаналізували свої помилки. Потрібно з максимальним налаштуванням підходити до кожного суперника, адже прохідних ігор не буде. Кожен суперник хоче відібрати очки у лідера, тому необхідно завжди демонструвати свої найкращі якості.

– Пригадайте свої перші кроки у футболі? Коли відчули, що футбол стане вашою професією?

– Розпочав займатися футболом в Острозі, Рівненської області. Завжди хотілося грати на найвищому рівні. Роблю все можливе, щоб зростати у професіональному плані з кожним днем.

– У чому насамперед ви досягнули прогресу у цьому сезоні?

– Межі досконалості не існує… У нас працювали і працюють кваліфіковані тренери, під керівництвом яких футболісти мають змогу прогресувати. До того ж, конкуренція за місце у складі сприяє щоденному прогресу. Приємно грати у такому колективі.

– У наступному турі ви зіграєте проти Чайки. Які очікування від цього протистояння?

– Очікуємо на дуже непросту гру проти амбітного суперника. Насамперед важливо віддати всі наявні сили задля перемоги і зіграти у свій футбол. Думаю, що нам це вдасться.

Пресслужба ПФЛ