Categories: Перша ліга

Павло Полегенько: Карпати рухаються від матчу до матчу

ПФЛ разом із SportArena називають героя чергового туру в Першій лізі. У стартовому турі другого етапу це захисник Карпат Павло Полегенько.

Львів’яни – фаворити турніру, проте яку ж гідну конкуренцію створила їм у стартовому матчі 2024 року СК Полтава! Драматичний матч із трьома голами та розв’язкою в самій кінцівці, і стрілецьким дублем відзначився правий оборонець Карпат Полегенько. Розкішний дальній удар і бездоганно виконаний у вирішальний момент пенальті – так Павло приніс перемогу «левам», важливість якої важко переоцінити.

Найкращий гравець першого туру весняної частини сезону у Першій лізі Павло Полегенько поділився враженнями від перемоги над Полтавою (2:1), а також пригадав початок своєї кар’єри.

– Наскільки для вас важливим є визнанням найкращим гравцем першого туру весняної частини сезону? Вже засумували за офіційними матчами?

– Довго чекали старту весняної частини сезону після тривалої паузи. Завжди приємно отримувати нагороди, але для мене насамперед важливі результати команди. Щасливий, що приніс перемогу своїй команді.

– Від Карпат очікують лише перемог у кожному матчі. Наскільки це психологічно тисне на футболістів? До того ж, суперники проти вас можуть грати розкуто…

– В команді ніхто не думає про те, що ми вже підвищилися у класі. Легко нам точно не буде, адже у Першій лізі всі суперники достойні. Тренери завжди говорять про те, що недооцінки не може бути. Для нас кожна гра буде складною, тому варто грати у свій футбол. На Карпати всі налаштовуються серйозно. Прагнемо перемагати у кожному матчі.

– У першому таймі проти Полтави ваша команда не могла довести свої атаки до логічного завершення. У цьому заслуга суперника чи просто ще не вистачало тонусу офіційних ігор?

– На жаль, не зіграли у звичний для себе футбол. Карпати мають і вміють грати набагато яскравіше. Тренери ретельно розберуть гру і зробимо висновки. Відзначу полтавчан, які грали достойно. Щасливий, що все ж змогли дотиснути суперника і набрали три очки.

– Вас чимось здувала Полтава чи суперник грав прогнозовано? Напевно, приємно було грати проти суперника, який не притискався до власних воріт?

– Полтава – хороша команда з якісними виконавцями у складі. Нам було приємно грати проти такого суперника. Щодо власної гри, то перший офіційний матч у році завжди складний і не все виходить. Головне, що результат нас влаштовує, а у грі будемо додавати.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві? Яким чином змінилася ваша гра після перерви?

– Вказали на наші помилки, наголосили на важливості більш креативної гри у заключній третині поля. Намагалися по максимуму виконати тренерські настанови.

– На початку другого тайму ви отримали передачу від Демченка і зарядили з правої ноги без особливих шансів для голкіпера. Напевно, один із найбільш ефектних ваших голів?

– Хочу подякувати Єгору за шикарну передачу. Дійсно отримав задоволення від свого ефектного та ефективного удару. Сподіваюся, що забиватиму якомога більше. Мій найкращий гол ще попереду.

– Відразу після голу ваша команда змушена була грати у меншості, а потім ще й пропустили. Розуміли, що навіть у такій складній ситуації треба намагатися вирвати перемогу?

– Добре, що змогли забити у компенсований час. Такі перемоги вони ще більше цінуються. Це серйозний емоційний поштовх для всієї команди. Карпати славляться перемогами на останніх хвилинах. У меншості нам було непросто, але знову змогли проявити характер.

– Погоджуєтеся, що 50% вашого успіху належать вболівальникам, які весь матч гнали вас вперед?

– Отримав неймовірні емоції від підтримки наших вболівальників. Дуже приємно, що фанати знову повернулися на трибуни. Футбол з вболівальниками та без них неможливо порівнювати. Вони нас підтримали у найбільш складні хвилини і зарядили на перемогу.

– На останній хвилині компенсованого часу ви отримали шанс пробити пенальті. Які думки тоді були у вашій голові? Хвилювалися чи були максимально холоднокровними?

– Я був впевнений у власних силах. Щасливий, що зміг забити і приніс перемогу команді. Мені вдалося впоратися з емоціями.

– П’ять голів і три асисти – це та результативність, якою можете бути задоволені?

– Завжди хочеться забивати і віддавати більше. Немає межі досконалості. Зроблю все, щоб до завершення сезону забити якомога більше. Для цього і працюю на тренуваннях.

– Можете назвати топ-3 футболістів, з якими вам вже довелося пограти? Та хто із тренерів справив найбільше враження?

– Не став би когось виділяти, адже грав з низкою талановитих футболістів. На мою думку, Андрій Ярмоленко зараз найкращий гравець в УПЛ. Щодо тренерів, то мені комфортно з усіма працюється. Мирон Маркевич та Остап Маркевич допомагають мені розвиватися.

– У Динамо вашими тренерами стали Олександр Шпаков та Олексій Дроценко. Чого навчилися у цих спеціалістів?

– Хочу подякувати цим тренерам, адже вони відіграли важливу роль у моєму професіональному становленні. Олександр Шпаков звернув на мене увагу і надав можливість проявити себе у Динамо. Дроценко зробив для мене дуже багато. Відзначу, що після матчу з Полтавою першим мені зателефонував саме Дроценко. Це дуже круто і приємно.

– Ви два сезони грали за юнацьку та молодіжну команду Динамо і були навіть капітаном. Як вам працювалося з Валентином Белькевичем?

– Коли згадую про Белькевича, то з’являються сльози на очах. Це людина з великою літери, яка відіграла дуже велику роль у моєму житті. Він один із перших, хто повірив в мене. Під керівництвом Белькевича грав на високому рівні, досягнув суттєвого прогресу.

– В УПЛ ви дебютували 19 липня 2015 року. Чим для вас запам’ятався матч проти Дніпра – зовсім недавнього фіналіста Ліги Європи? Готові вже наступного сезону повернутися до еліти?

– Добре пам’ятаю про цей матч в Ужгороді. Я тоді грав за Говерлу і вийшов на заміну. Мені тоді запам’яталося протистояння проти Бартуловича. Це приємні емоції, які залишаються на все життя. Дуже хочеться повернутися до УПЛ вже наступного сезону. Робимо все, що в наших силах, але забігати наперед не хочеться. Карпати рухаються від матчу до матчу.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Воротар Манчестер Сіті виграє трофей кожні 18 хвилин на полі

Учора «Манчестер Сіті» став чемпіоном Англії сезону 2023/2024. У складі команди Пепа Гвардіоли титул завоював, зокрема,…

48 хв. ago

Мессі отримав виклик до збірної Аргентини на Копа Америка

Збірна Аргентини опублікувала заявку з 29 футболістів на товариські матчі у США проти Еквадору та…

57 хв. ago

Ярмолюк: Збірна України – топ, може обігрувати Англію

Півзахисник Брентфорда та збірної України U-21 Єгор Ярмолюк оцінив подальші перспективи «молодіжки».Читати далі

1 годину ago

Офіційно. Україна візьме участь в Олімпійських іграх у Парижі

Україна офіційно підтвердила участь на Олімпіаді-2024, що відбудеться у Парижі з 26 липня до 11…

1 годину ago

Джерело: Лунін закінчив клубний сезон, два матчі проведе Куртуа

За інформацією авторитетного видання Marca, останні два матчі цього сезону «Реала» відіграє воротар Тібо Куртуа,…

2 години ago

Бущан: Нинішній сезон для Динамо – американські гірки

Голкіпер "Динамо" Георгій Бущан прокоментував перемогу над "Кривбасом" (3:1) у матчі 29-го туру УПЛ, який…

2 години ago