ПФЛ разом із SportArena називають героя чергового туру в Першій лізі. У стартовому турі другого етапу це захисник Карпат Павло Полегенько.

Львів’яни – фаворити турніру, проте яку ж гідну конкуренцію створила їм у стартовому матчі 2024 року СК Полтава! Драматичний матч із трьома голами та розв’язкою в самій кінцівці, і стрілецьким дублем відзначився правий оборонець Карпат Полегенько. Розкішний дальній удар і бездоганно виконаний у вирішальний момент пенальті – так Павло приніс перемогу «левам», важливість якої важко переоцінити.

Найкращий гравець першого туру весняної частини сезону у Першій лізі Павло Полегенько поділився враженнями від перемоги над Полтавою (2:1), а також пригадав початок своєї кар’єри.

– Наскільки для вас важливим є визнанням найкращим гравцем першого туру весняної частини сезону? Вже засумували за офіційними матчами?

– Довго чекали старту весняної частини сезону після тривалої паузи. Завжди приємно отримувати нагороди, але для мене насамперед важливі результати команди. Щасливий, що приніс перемогу своїй команді.

– Від Карпат очікують лише перемог у кожному матчі. Наскільки це психологічно тисне на футболістів? До того ж, суперники проти вас можуть грати розкуто…

– В команді ніхто не думає про те, що ми вже підвищилися у класі. Легко нам точно не буде, адже у Першій лізі всі суперники достойні. Тренери завжди говорять про те, що недооцінки не може бути. Для нас кожна гра буде складною, тому варто грати у свій футбол. На Карпати всі налаштовуються серйозно. Прагнемо перемагати у кожному матчі.

– У першому таймі проти Полтави ваша команда не могла довести свої атаки до логічного завершення. У цьому заслуга суперника чи просто ще не вистачало тонусу офіційних ігор?

– На жаль, не зіграли у звичний для себе футбол. Карпати мають і вміють грати набагато яскравіше. Тренери ретельно розберуть гру і зробимо висновки. Відзначу полтавчан, які грали достойно. Щасливий, що все ж змогли дотиснути суперника і набрали три очки.

– Вас чимось здувала Полтава чи суперник грав прогнозовано? Напевно, приємно було грати проти суперника, який не притискався до власних воріт?

– Полтава – хороша команда з якісними виконавцями у складі. Нам було приємно грати проти такого суперника. Щодо власної гри, то перший офіційний матч у році завжди складний і не все виходить. Головне, що результат нас влаштовує, а у грі будемо додавати.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві? Яким чином змінилася ваша гра після перерви?

– Вказали на наші помилки, наголосили на важливості більш креативної гри у заключній третині поля. Намагалися по максимуму виконати тренерські настанови.

– На початку другого тайму ви отримали передачу від Демченка і зарядили з правої ноги без особливих шансів для голкіпера. Напевно, один із найбільш ефектних ваших голів?

– Хочу подякувати Єгору за шикарну передачу. Дійсно отримав задоволення від свого ефектного та ефективного удару. Сподіваюся, що забиватиму якомога більше. Мій найкращий гол ще попереду.

– Відразу після голу ваша команда змушена була грати у меншості, а потім ще й пропустили. Розуміли, що навіть у такій складній ситуації треба намагатися вирвати перемогу?

– Добре, що змогли забити у компенсований час. Такі перемоги вони ще більше цінуються. Це серйозний емоційний поштовх для всієї команди. Карпати славляться перемогами на останніх хвилинах. У меншості нам було непросто, але знову змогли проявити характер.

– Погоджуєтеся, що 50% вашого успіху належать вболівальникам, які весь матч гнали вас вперед?

– Отримав неймовірні емоції від підтримки наших вболівальників. Дуже приємно, що фанати знову повернулися на трибуни. Футбол з вболівальниками та без них неможливо порівнювати. Вони нас підтримали у найбільш складні хвилини і зарядили на перемогу.

– На останній хвилині компенсованого часу ви отримали шанс пробити пенальті. Які думки тоді були у вашій голові? Хвилювалися чи були максимально холоднокровними?

– Я був впевнений у власних силах. Щасливий, що зміг забити і приніс перемогу команді. Мені вдалося впоратися з емоціями.

– П’ять голів і три асисти – це та результативність, якою можете бути задоволені?

– Завжди хочеться забивати і віддавати більше. Немає межі досконалості. Зроблю все, щоб до завершення сезону забити якомога більше. Для цього і працюю на тренуваннях.

– Можете назвати топ-3 футболістів, з якими вам вже довелося пограти? Та хто із тренерів справив найбільше враження?

– Не став би когось виділяти, адже грав з низкою талановитих футболістів. На мою думку, Андрій Ярмоленко зараз найкращий гравець в УПЛ. Щодо тренерів, то мені комфортно з усіма працюється. Мирон Маркевич та Остап Маркевич допомагають мені розвиватися.

– У Динамо вашими тренерами стали Олександр Шпаков та Олексій Дроценко. Чого навчилися у цих спеціалістів?

– Хочу подякувати цим тренерам, адже вони відіграли важливу роль у моєму професіональному становленні. Олександр Шпаков звернув на мене увагу і надав можливість проявити себе у Динамо. Дроценко зробив для мене дуже багато. Відзначу, що після матчу з Полтавою першим мені зателефонував саме Дроценко. Це дуже круто і приємно.

– Ви два сезони грали за юнацьку та молодіжну команду Динамо і були навіть капітаном. Як вам працювалося з Валентином Белькевичем?

– Коли згадую про Белькевича, то з’являються сльози на очах. Це людина з великою літери, яка відіграла дуже велику роль у моєму житті. Він один із перших, хто повірив в мене. Під керівництвом Белькевича грав на високому рівні, досягнув суттєвого прогресу.

– В УПЛ ви дебютували 19 липня 2015 року. Чим для вас запам’ятався матч проти Дніпра – зовсім недавнього фіналіста Ліги Європи? Готові вже наступного сезону повернутися до еліти?

– Добре пам’ятаю про цей матч в Ужгороді. Я тоді грав за Говерлу і вийшов на заміну. Мені тоді запам’яталося протистояння проти Бартуловича. Це приємні емоції, які залишаються на все життя. Дуже хочеться повернутися до УПЛ вже наступного сезону. Робимо все, що в наших силах, але забігати наперед не хочеться. Карпати рухаються від матчу до матчу.

Пресслужба ПФЛ