Головний тренер «Пахтакора» Максим Шацьких прокоментував вихід збірної України на Євро-2024.

«Враження – найкращі. Вирішили завдання. Потрапили на Євро з непоганою і якісною грою, з непоганим суперником. Показали певний рівень гри і характер. Плюс в нинішній ситуації зробили подвиг для всієї нашої нації. За нинішньої ситуації це дуже навіть доречно.

Бражко послизнувся, можливо десь і було. Але сильно когось звинувачувати [в голі] я би не став. Все-таки це футбол, це поле, є м’яч, є суперник. Головне, що вирішили те завдання, яке ставили. Тепер будемо чекати Євро і дивитися, що там продемонструють.

Я не люблю когось виділяти. Всі доволі добре відпрацювали як в обороні, так і в атаці. Так, створили небагато моментів, але найголовніше – створили достатньо, щоб перемогти. Когось виділяти я би не став, адже всі зіграли на хорошому рівні.

Боснія і Ісландія різні. Порівнювати не дуже правильно. Все-таки Боснія грала вдома, вона більш досвідчена, гравці більш майстерні там. Але те, що ісландці продемонстрували, – майже всю гру не давали спокійно дихати нашим футболістам.

Я від початку прогнозував, що збірна України буде контролювати м’яч, а Ісландія – гратиме від оборони. Однак вони показали трішки інший, більш агресивний футбол. Тому було достатньо непросто.

Виграти Євро… Так далеко я би поки не забігав. Звичайно, перед початком турніру шанси у всіх рівні. Зараз в України зібраний непоганий склад, молодь дуже міцна, швидка та розумна. Поки сказав би так, що для початку треба вийти з групи. Чи буде вихід до 1/8 фіналу хорошим результатом? Думаю, що так. А там вже гра на виліт, кожна гра – фінал», – сказав Шацьких.

Нагадаємо, збірна України потрапила до групи Е, де зіграє з Бельгією, Словаччиною та Румунією.