2 квітня. 21:45. Серія А. 35-й тур
Бергамо. “Гевісс Стадіум”
“Аталанта” – “Салернітана”
Головний арбітр: Марко Гвіда
ТВ: MEGOGO

В 35-му турі Серії А суперники зіграли на користь і “Аталанти”, і “Салернітани”. “Рома” не перемогла, а “Фіорентина” програла. Tаким чином, підопічні Джан П’єро Гасперіні в разі перемоги сьогодні обійдуть другу і відставатимуть від першої на одне очко. “Дженоа”, “Кальярі” та “Венеція” програли, дозволяючи підопічним Давіде Ніколи в разі перемоги зрівнятися за очками з 17-им місцем. Тож начебто команди повинні грати сьогодні з великим бажанням. Щоправда, деякі важливі чинники можуть відволікти їх.

Чинник, що відволікає “Аталанту”, не змінюється. Відчуття кінця ери, шестирічного циклу. Навіть Гасперіні вже почав підсумовувати його. Розмови про кадрову революцію влітку не припиняються, як і про спроби нового співвласника клубу купити ще й “Челсі”. “Салернітану” ж відволікають суто футбольні аспекти. П’ятого травня вона зіграє з “Венецією”, а восьмого – з “Кальярі”. З прямими конкурентами у боротьбі проти вильоту. Саме ті матчі можуть вирішити все. Тому не факт, що “гранатові” захочуть напружуватися другого травня.

Спробувати їм все ж таки варто, оскільки вони в кращій формі, ніж “чорно-сині”. Останні три матчі виграли – у “Сампдорії” завдяки потужному початку, у “Удінезе” – голу на 93-ій хвилині, “Фіорентині” забили і на початку, і наприкінці. Ентузіазм на піку, в Салерно почали вірити в чудовий порятунок, всі нагадують про дива Ніколи з “Кротоне” та “Дженоа”. До цього вели в рахунку проти “Роми” до 81-ої хвилини, хоча зрештою програли. В лютому не програли “Мілану”. Тож і проти грандів вони грають непогано.

“Аталанта” ж у квітні вперше в каденції Гасперіні програла три матчі ліги поспіль. Паралельно ще й вилетівши з Ліги Європи. Останнє, щоправда, дещо звільнило її. Бергамці легко впоралися з “Венецією” в гостях (3:1), а в середу зіграли 4:4 з “Торіно” вдома, відігравшись з 2:4 з 78-ої хвилини. Але їх рано хвалити. Якщо рахувати останні і п’ять турів ліги, і вісім, і десять вони набрали менше очок, ніж сьогоднішній суперник. Чотири проти дев’яти, вісім проти десяти, 11 проти 12-ти.

Зрозуміло, що сьогодні “Аталанта” триматиме м’яч і атакуватиме, а “Салернітана” – відсиджуватиметься в обороні. Такий стиль гри обох команд. В трьох з чотирьох останніх матчів ліги перші забивали наприкінці, другі в трьох з чотирьох останніх забивали або пропускали наприкінці. Тож матч потрібно дивитися до останніх секунд. На перших також повинно бути цікаво.

Слід відзначити персону арбітра матчу. Марко Гвіда – один з найкращих та найдосвідченіших у лізі. Проблема в тому, що він представляє містечко Торре Аннунціата, розташоване за 30 кілометрів від Салерно. Що викликає невдоволення в Бергамо. Цього сезону сусідів він не судив, а “Аталанту” – одного разу, у матчі проти “Лаціо” в Бергамо, який завершився з рахунком 2:2.

Кадри

До заявки “Салернітани” на матч не потрапили Радовановіч, Рібері, Обі, Раньєрі, Веселі, Кехріда, Деллі Каррі та Вергані. Щоправда, лише перший може вважатися важливим гравцем. Проблеми у тих, хто потрапив до заявки. Одні з найкращих гравців атаки Верді (переможний гол “Удінезе”) та Бонаццолі (переможний гол “Фіорентині”) не зовсім здорові. Все ж таки один з них повинен скласти компанію Джурічу (гол “Фіорентині”) у схемі 3-5-2.

“Аталанта” повертається до подібної схеми. До 3-4-1-2. Сапата та Муріель нарешті одночасно не травмовані та забивають, в чому “нерадзуррі” бачать головну надію на кінцівку сезону. Дуван забив “Венеції”, у Луїса у двох останніх матчах три голи та три асисти. По голу в них також забивав Пашаліч, тож і сьогодні він має відправити в запас Руслана Малиновського. Через травму, ротацію та слабку гру українець з’являвся в “старті” у лізі за останні 45 днів лише одного разу. Та й тоді був замінений в перерві.

До заявки команди не потрапили захисники Толой та Пеццелла.

“Аталанта”: Муссо, Паломіно, Деміраль, Джимсіті, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Дзаппакоста, Пашаліч, Сапата, Муріель

“Салернітана”: Сепе, Мадзоккі, Фасіо, Дьомбер, Драгушин, Руджері, Л. Кулібалі, Едерсон, Бохінен, Джуріч, Бонаццолі