Форвард збірної України Роман Яремчук – про завтрашній матч із командою Ісландії у фіналі відбору на Євро-2024.

Нагадаємо, що переможець цієї зустрічі стане учасником чемпіонату Європи та зіграє в одній групі з командами Румунії, Словаччини та Бельгії.

“Потрібно менше говорити в пресі, що це матч нашого життя, що ми зобов’язані перемагати. Нам потрібно менше говорити і більше робити на футбольному полі. Усі ми розуміємо, що для нас важливий цей матч, усі хлопці виступають на досить високому рівні у своїх клубах, але представляти свою країну – це зовсім інше. Треба менше говорити і показати на футбольному полі, що ми не на словах хороші футболісти, а на ділі.

15 футболістів із різних клубів у збірній? Звичайно, це плюс для нашої країни, адже ми представляємо найкращі чемпіонати. Звісно, ​​тренерському штабу непросто за кілька днів нас усіх зібрати в одну схему, але рівень футболістів виріс. Потрібно показувати це на полі, адже у попередньому матчі ми не показали свого рівня. Потрібно показати це тут, перед вболівальниками. Це дуже відповідальний матч.

Зараз у збірній відбувається зміна поколінь, приходять молодші хлопці. Нам не вистачає Ярмоленка та Степаненка у роздягальні, їхніх лідерських якостей. У таких важливих матчах їх не вистачає, але зараз є достатньо гравців, які виступають на досить високому рівні і також можуть підказати.

Після Шотландії була ейфорія, що ми за крок від ЧС, а в матчі проти Уельсу ми розчарували всю країну. Була розмова, щоб цього не повторилося – всі забули матч із Боснією та вирушили з настроєм на наступну гру. Ситуація у країні не дозволяє зараз святкувати”, – сказав Яремчук.

Додамо, що фінальний поєдинок плей-офф за вихід на Євро-2024 відбудеться 26 березня у польському Вроцлаві та розпочнеться о 21-45 за київським часом.