Манчестер Юнайтед може бути відсторонений від виступу в єврокубках наступного сезону через інший клуб свого нового співвласника сера Джима Реткліффа. Це Ніцца, яка посідає п’яте місце у французькій Лізі 1.

Спочатку Реткліфф сподівався, що УЄФА пом’якшить правила щодо виступів у єврокубках клубів, які мають спільних власників, проте зміни не виправдали його очікувань, пише The Sun.

Нові правила, опубліковані УЄФА, дозволяють клубам, які мають спільних власників, виступати в різних турнірах, які з наступного сезону не будуть перетинатися через зміни форматів. Таким чином, Юнайтед та Ніцца не зможуть одночасно виступити у Лізі Чемпіонів, Лізі Європи чи Лізі Конференцій. При цьому, якщо обидва клуби залишаються на своїх поточних позиціях, які гарантують Лігу Європи, Ніцца матиме перевагу над МЮ, тому що знаходиться вище у своєму внутрішньому чемпіонаті (п’яте місце проти шостого).

Точно так само, якщо Юнайтед та Ніцца кваліфікуються до Ліги Чемпіонів, путівку до елітного європейського турніру з них двох отримає той, чия позиція у своєму внутрішньому чемпіонаті буде вищою. Якщо вони займуть однакову позицію у своїх внутрішніх чемпіонатах та кваліфікуються в один європейський турнір, то перевага буде на боці ‘дияволів’ завдяки вищому рейтингу.