Карпати впевнено очолюють Чемпіонську гру і налаштовані повернутися до УПЛ саме з першого місця. Підопічні Мирона Маркевича не пропускали м’ячів в чемпіонаті загалом впродовж 282-х хвилин, а на своєму полі – 305 хвилин.

Перша ліга, Чемпіонська група. 1-й тур.

Карпати Львів – СК Полтава 2 : 1.

1 – 0. Полегенько – 54.

1 – 1. Бужин – 79.

2 – 1. Полегенько – 90+4-пен.

Вил: Векляк (Карпати) – 58хв пряма червона картка

Підопічних Мирона Маркевича заслуженно вважали головним претендентом на чемпіонство. З таким складом львів’яни навіть в УПЛ боролися б за зону єврокубків. Відзначимо, що вдома “Карпати” не пропускали вже 305 хвилин. Гостям варто було дуже постаратися, щоб перервати цю серію. Це була справжня перевірка на міцність для “Полтави”.

Мирон Маркевич з перших хвилин випустив двох новачків – Козіка та Хаса, а ось ще один легіонер Аріельсон залишився у запасі. Очікувалося, що вже у першій половині зустрічі львів’яни продемонструють хто у домі господар. Проте, не так сталося, як гадалося. Варто відзначити підопічних Сисенка, які якісно грали у захисті, але і не забували про атаку. На перерву команди пішли без голів, хоча моменти були. На шості хвилині після удару Костенка м’яч від рук голкіпера влучив у стійку. Як виявилося, це була найбільш реальна можливість відзначитися у “левів”. Від “Карпат” все ж очікували набагато більшого.

Після перерви характер гри не змінився. Полтавчани продовжували максимально уважно грати у захисті, але їхні контратаки були небезпечними. Станом на 53 хвилину львів’яни 9 разів пробили по воротам, а полтавчани – сім. Відкрили рахунок господарі завдяки індивідуальної майстерності Полегенька. Демченко віддав, а Павло метрів з 30-ти пробив у верхній кут – 1:0. Якщо у позиційному футболі не все виходить, то варто грати нестандартно.

На 58-й хвилині господарі залишилися у меншості. Козік віддав необачну передачу і Векляк змушений був збивати Вівдича, який виходив вже один на один. Навіть у більшості у гостей моментів було небагато, але успіх їм приніс стандарт. Після подачі зі штрафного головою у кут воріт пробив Микола Бужин – 1:1. Варто відзначити шикарну передачу Одарюка. “Карпати” вперше за 384 хвилини пропускають вдома.

На 90+4 Мізюк прострілив і м’яч влучив у руку Шмигельському. Арбітр призначив пенальті у ворота гостей. Одинадцятиметровий реалізував Павло Полегенько – 2:1. “Карпати” у меншості все ж перемагають.