Головний тренер “Вереса” Олег Шандрук, розповів про те, як йому вдається перемагати разом із рівненською командою.

Ви обрані найкращим тренером 21 туру УПЛ. Обіграти Григорчука – це щось та й означає.

Герой – занадто пафосне слово для мене. Насправді – це заслуга хлопців. Вони заслужили – протягом чотирьох турів доклали чимало зусиль.

Туром раніше “Верес” відібрав очки у “Динамо”, перервавши тривалу переможну серію Шовковського. Чи можна сказати, що ваша команда нарешті намацала свою гру і відчула впевненість?

Я завжди кажу, що на такі запитання дає відповідь наступна гра або й дві. У наступному турі граємо з “Кривбасом”, потім – з “Оболонню”. Отримаємо чітку відповідь – де ми перебуваємо і чи зможемо підтримувати той настрій, щоб тішити рідних уболівальників.

Верес продовжує боротьбу за збереження прописки у Прем’єр-лізі. Залишилося десять матчів. Десять фіналів?

Абсолютно! Ми розуміємо, де перебуваємо і що потрібно робити. Кожен матч – фінальний. Мусимо показувати свій максимум, щоб досягнути позитивного результату.

Яка найкраща мотивація у такій ситуації? Розмови з колективом? Фінансовий стимул? Зустріч з уболівальниками? Як знайти той мікс, який допоможе команді піднятися вище?

Я свято вірю у внутрішню самомотивацію. Кожен футболіст – професіонал, повинен вміти готувати себе. Має бути хороша комунікація “тренер гравець” всередині колективу, а також між самими гравцями. Не забуваймо і про комунікацію з вболівальниками. Зовнішня мотивація – це фінансовий стимул. Він також вагомий, але не настільки, на мою думку. Натомість патріотизм щодо власного клубу і вболівальників, щодо себе і своєї сім’ї повинен палати постійно. У цьому запорука перемог.

Нагадаємо, після 20 турів УПЛ “Верес” набрав 16 очок і посідає 14 місце.