Фінансовий експерт Стефан Борсон, виступаючи в ефірі TalkSport, наголосив на необхідності Челсі зробити все можливе, щоб уникнути включення до списку клубів, які позбавлять очок через порушення фінансових правил. Він також зазначив, що ліга уважно стежитиме за діями лондонського клубу в літнє трансферне вікно.

Згідно з фінансовими правилами АПЛ, клуби можуть мати збитки не більше 105 мільйонів фунтів за три сезони. Однак після великих витрат нового власника Тода Белі Челсі значно перевищує цей ліміт, особливо з огляду на відсутність доходів від єврокубків цього сезону.

Щоб пом’якшити загальну фінансову ситуацію, сині вписали продаж Мейсона Маунта на суму 55 мільйонів фунтів в минулий сезон. Такі трансфери вихованців відразу враховуються у доходах, тоді як інші розподіляються терміном контракту.

Борсон вказав на необхідність Челсі продати вихованців, таких як Чалоба, Галлахер та Броя, щоб зменшити фінансові проблеми. Він також наголосив, що угоди мають бути закриті до 30 червня, що робить перший місяць літа ключовим для клубу. За оцінками Борсона, «дірка» у бюджеті Челсі становить 200 мільйонів фунтів.

«Масштаби проблем Челсі виглядають значно гіршими, ніж у Евертона та Ноттінгема. Дуже ймовірно, що до кінця року їм також висунуть звинувачення і можуть позбавити очок», — заявив експерт для TalkSport.

Челсі наступний матч зіграє з Бернлі 30 березня в рамках АПЛ. Початок гри о 17:00 за Києвом.
У чемпіонаті Англії команда українця з 39 очками в активі посідає 11 місце турнірної таблиці.
Михайло Мудрик в нинішньому сезоні зіграв за Челсі 30 матчів у всіх офіційних турнірах: шість голів, три результативні передачі.