УЄФА виплатить грошову компенсацію вболівальникам Ліверпуля, які постраждали перед і під час фіналу Ліги чемпіонів сезону 2021/2022 з мадридським Реалом (0:1) через погану організацію матчу.

Цей матч відбувся на стадіоні Стад де Франс у Франції.

УЄФА вже вжив ряд заходів після фіналу 2022 року, включаючи виконання рекомендацій незалежної перевірки та створення спеціальної схеми компенсації. Цієї п’ятниці він пішов ще далі, гарантуючи вболівальникам Ліверпуля, що вони отримають певну суму як компенсацію через труднощі та проблеми, з якими вони зіткнулися.

Сторони вже узгодили умови, але вони залишаться конфіденційними. УЄФА радий, що досягнута загальна позиція, яка, як очікується, означатиме завершення проблем для вболівальників. УЄФА не буде давати подальших коментарів з цього приводу, – цитує заяву УЄФА Sport.es.

Нагадаємо, що фінал Ліги чемпіонів 2022 року розпочався на півгодини пізніше запланованого через неможливість коректної перевірки квитків на стадіоні. Понад 30 тисяч вболівальників прийшли на стадіон без квитків або з підробленими квитками. Ці вболівальники почали порушувати громадський порядок. Крім того, прихильники обох команд були піддані нападам і пограбуванням перед і після фіналу.