Збірна Боснії і Герцеговини у домашньому поєдинку 1/2 фіналу плей-оф Євро-2024 учора поступилася Україні (1:2) і вибула із турніру. ЗМІ балканської країни у шоці після українського камбеку.

«Камбеком на останніх хвилинах Україна покінчила з мрією Боснії і Герцеговини про чемпіонат Європи в Німеччині», – констатує Sport Centar.

«Обидві збірні вийшли на матч з різним настроєм. Гравці Боснії і Герцеговини зустрічали гру в не дуже приємній атмосфері, враховуючи вкрай невдалий виступ у кваліфікації. З іншого боку, Україна посіла третє місце в групі С, трохи не потрапивши на Євро напряму.

 Вибух радості на трибунах стадіону «Билино полє» після автоголу Матвієнка не став переможним. На 85-й хвилині Україна зрівняла рахунок. Мудрик довгою передачею знайшов Коноплю на протилежному фланзі, а той асистував Яремчуку, який з меж штрафного влучно пробив. А через три хвилини Україна нанесла вирішальний удар. Яремчук пройшов лівим флангом і навісив у штрафний майданчик, а Довбик пробив головою – 1:2», – пише видання.

«Дракони» пригнічені після поразки, Хаджикадунич розплакався просто перед камерами!» – наголошує Mondo.

«Захисник Денис Хаджикадунич просто не мав сил давати інтерв’ю у мікс-зоні. «Ми були близькі до перемоги за п’ять хвилин до кінця, такі близькі, але програли… У мене немає слів…», – сказав гравець, а потім буквально розплакався перед камерою, після чого попрямував до роздягальні», – описує емоціональний епізод медіапортал.

«Три чорні хвилини дорого обійшлися «драконам»: тепер Євро залишився лише у мріях», – зазначає Faktor.

«Це була п’ята спроба нашої національної збірної вийти на великий турнір через плей-оф. І п’ята невдача. Сьогодні ввечері на стадіоні «Билино полє» у півфіналі плей-офф «дракони» зазнали поразки від збірної України із камбеком – 1:2.

Все вирішили три чорні хвилини наприкінці зустрічі, коли суперник забив двічі. Наші гравці так і не змогли оговтатися від шоку і створити якісь небезпечні ситуації перед воротами збірної України», – сумує газета. 

Нагадаємо, що тепер збірна України розіграє путівку на Євро-2024 зі збірною Ісландії, яка в іншому півфіналі пройшла Ізраїль. Матч відбудеться 26 березня на стадіоні Тарчинський Арена Вроцлав у Польщі й розпочнеться о 20:45 за місцевим часом (о 21:45 за Києвом).