Легіонера Шахтаря Хусрава Тоірова оштрафують на місячну зарплату. Футболіст вподобайкою відреагував на пост про перемогу збірної росії. Раніше Тоіров вже потрапляв у скандал, відкрито підтримавши Палестину.

Шахтар накладе фінансові санкції на свого футболіста. Хусрава Тоірова оштрафують на 300 тисяч гривень. Причина – футболіст поставив лайк під постом в Instagram про перемогу росії над Сербією у товариському матчі.

“У ФК Шахтар бачили реакцію Хусрава Тоірова під постом про перемогу країни-агресора. Вважаємо це недопустимою та ганебною поведінкою.

Футболіст буде оштрафований на місячну зарплату, а ці гроші будуть направлені на забезпечення одного з підрозділів ЗСУ, про що обов’язково буде відзвітовано”, – пояснили в донецькому клубі у коментарі для Футбол 24.

Тоіров вже вдруге підставляє клуб. Після терористичної атаки ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року таджицький гравець став на сторону палестинців. В своїй публікації в Insagram футболіст розмістив сердечко поруч із прапором Палестини.

Хусрав Тоіров перейшов у Шахтар в березні 2023 року з казахстанського Атирау. Виступає переважно за молодіжну команду “гірників”. За першу команду Шахтаря провів лише два матчі.

Після переходу в Шахтар Тоірова стали долучати до збірної Таджикистану. Але на дебютний для країни Кубок Азії не взяли. Знайомий українським вболівальникам за виступами в київських Динамо та ЦСКА таджицький ексфутболіст Віталій Левченко пояснив це поведінкою самого гравця і його ставленням до партнерів по команді.

“Просто він поводиться неправильно, коли приїжджає до національної чи олімпійської збірної Таджикистану. Він ставить себе вище за інших хлопців. Через це його не викликають.

Крім того, він не підходить за ігровими якостями. Тоіров тягне ковдру на себе, він не командний гравець. До того ж, у Шахтарі він теж не виблискує, майже не грає за основну команду.

Якщо ти граєш в такому українському гранді, як Шахтар, то маєш показувати на футбольному полі, що ти не дарма потрапив до такого клубу. Футболіст має доводити, що заслужив на це своєю грою, а не завдяки якимось агентським варіантам.

Тренери збірної Таджикистану подивилися, подумали, і вирішили відмовитися від Тоірова, щоб і атмосфера в команді була позитивна і доброзичлива, і командна гра будувалася не на одному футболісті, який бере м’яч і возить його, намагаючись обіграти по п’ятьох людей, що закінчується втратою”, – сказав Левченко.

Відомий український журналіст Віктор Вацко, також не в захваті від гравця. Тоіров має хороші індивідуальні якості, але з партнерами не взаємодіє. Тому і не потрапляє в основний склад Шахтаря.

“Тут немає ніяких політичних моментів, тут чисто футбольний момент. Усе просто – він не витримує конкуренції. При тому, що всі у Шахтарі відзначають його індивідуальні якості, класний дриблінг, легкість, з якою він один в один обігрує. Однак, проблема в тому, що у свої 19 років Тоіров грає так, ніби виступає за команду U8. Він хоче обіграти усіх суперників і забити м’яч. Він не відчуває гри у пас, губить багато м’ячів, багато обрізає. Партнерам по команді дуже важко під нього підлаштовуватися, бо вони не розуміють, буде він обігрувати чи віддасть передачу. З ним багато говорять, усе пояснюють, але від нього усе залежить, а змінюватися і розвиватися він чомусь не хоче. Подивіться статистику. У нього в чемпіонаті U19 – вісім матчів і жодного забитого м’яча. М’яко кажучи, це непереконливо для гравця групи атаки такого клубу, як Шахтар. Ми говоримо про U19, а його брали з прицілом під першу команду”, – зауважив Вацко.