Збірна Боснії та Герцеговини прийняла національну команду України в рамках відбору на Євро-2024. Матч вийшов важким для обох команд.

Від початку, гра пішла у руслі, яке влаштовувало команду з Боснії і Герцоговини: повільна гра, в’язкі єдиноборства, паси поперек і назад. Попри перевагу у володінні м’ячом, українці фактично не створили жодного гольового моменту. Натомість суперник мав декілька потенційно небезпечних атак та ударів.

Другий тайм розпочався наче більш оптимістично для України. Принаймні наша команда підійшла ближче до воріт суперника. Але гра і надалі не клеїлась. До того ж не знайшлося жодного гравця, який взяв би ініціативу на себе і повів за собою партнерів. Або хоча б здійснив якісь нестандартні дії.

Натомість нехитра гра боснійців принесла результат. На 57-й хвилині простий простріл у штрафний майданчик закінчився зрізкою і автоголом Миколи Матвієнка.

Здавалося б після того українцям треба було б активізуватись і помчати вперед. Але ні швидкості, ні креативу у великій кількості не добавилось. Сергій Ребров намагався змінити ситуацію замінами, випустивши на підсилення атакувальних гравців – Руслана Малиновського та Романа Яремчука.

І заміни спрацювали Малиновський активізував центр поля, а Яремчук замкнув чи не першу обдуману атаку нашої збірної на 85-й хвилині.

А через три хвилини також просту атаку з протилежного флангу завершив Артем Довбик.

Україна продемонструвавши жахливий повільний футбол змогла зібратись у кінці гри і не без везіння забити стільки, скільки треба. І хоч здавалося б 

Букмекери прогнозували, що збірна України є фаворитом у протистоянні з командою Боснії і Герцеговини. На виграш українців давали коефіцієнт 2,05. Ймовірність нічиї в основний час оцінювали у 3,55. Перемогу боснійців – 3,95.

Боснія і Герцеговина – Україна – 1:2

Гол: Матвієнко, 57 (автогол) – Яремчук, 85, Довбик, 88.

Збірна Боснії і Герцеговини: Шехіч, Колашинац, Гаджикадуніч, Ахмедходжич (Ковачевіч 82), Газібеговіч, Крунич (Рахмановіч 90+2), Хайрадінович (П’яніч 81), Цимірот, Дедіч (Чивіч 67), Демірович, Джеко.

Збірна України: Лунін, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Конопля, Зінченко (Маліновський 76), Бражко (Яремчук 81), Мудрик, Судаков, Зубков (Гуцуляк 76), Довбик (Таловеров 90+2).

Предупредження: Колашинац, Газібегович – Матвієнко