Categories: Інше

Погляд в минуле. Найбільший рахунок у футбольному матчі: команда забила понад сотню голів

Неймовірний рекорд за кількістю забитих голів зафіксували на Мадагаскарі, коли місцева команда СО Емірн пропустила 149 голів від своїх футболістів.

У жовтні 2002 року відбувся плей-офф чемпіонату Мадагаскару. У турнірі взяли участь чотири кращі команди, які змагалися між собою за коловою системою з шести турів. Однак чемпіон став відомий вже у п’ятому турі, ним стала команда АС Адема, яка набрала 10 очок і стала недосяжною для інших команд. 

Це стало можливим через сумнівне пенальті на при кінці матчу між іншими двома командами, які змагались за титул. Клуб СО Емірн перемагав 2:1, однак на останніх хвилинах отримав пенальті у свої ворота. Після чого гра завершилась з рахунком 2:2 та з втратою шансів на чемпіонство. 

Команда звинуватила суддю в упередженості та подала офіційний протест проти рефері, однак він одразу був відхилений. Гравці мадагаскарської команди вирішили влаштувати власний протест, адже наступна гра була вже з відомим чемпіоном, а результат не впливав на таблицю.

31 жовтня відбулася зустріч між командами АС Адема та СО Емірн, яка стала найрезультативнішою в історії футболу: була забита рекордна кількість голів — 149. Гравці СО Емірн одразу заволоділи м’ячем та забили гол у свої ворота. Після кожного розведення м’яча у центрі поля ситуація повторювалась. Таким чином ще до перерви рахунок був 75:0. На 65-й хвилині матчу при рахунку 108:0, тренер АС Адема закликав зупинити це шоу та вказав, що його команда просто дивиться на дивну ситуацію. Вболівальники також були здивовані подіями та вимагали повернути гроші за квитки на матч.

 

 

Зрештою поєдинок закінчився рекордною перемогою АС Адема з рахунком 149:0. Голи у цій грі забивались кожні 36 секунд, а один гравець зміг забити 69 автоголів.

Цією подією одразу зацікавилась Федерація футболу Мадагаскару, яка відсторонила від змагань головного тренера СО Емірн на три роки, а інших гравців покарала різними термінами: від кількох місяців до року заборони грати у футбол.

Матч між командами АС Адема та СО Емірн побив попередній рекорд за кількістю  голів, який проіснував 117 років. У 1885 році у кубку Шотландії команда Арброт перемогла клуб Бон Аккорд з рахунком 36:0.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Іспанію можуть виключити з усіх футбольних турнірів

ФІФА та УЄФА можуть виключити збірну Іспанії та всі іспанські клуби від міжнародних змагань.Читати далі

53 хв. ago

Поздєєв: Ми переграли Зорю і за моментами, і за рухом, за тиском

Виконувач обов'язків головного тренера "Колоса" Олександр Поздєєв в ефірі УПЛ ТБ прокоментував поразку від "Зорі"…

56 хв. ago

ФІФА зіткнулася з загрозою судового позову через перевантажений календар команд

ФІФА зіткнулася з загрозою судового позову з боку всесвітньої профспілки футболістів FIFPro та Асоціації світових…

58 хв. ago

Джерело: Циганков зацікавив клуби Англійської Прем’єр-ліги

26-річний хавбек «Жирони» Віктор Циганков може залишити каталонський клуб у літнє трансферне вікно.Читати далі

60 хв. ago

Юрій Коваль: Приємно, що наш план спрацював. Це заслуга і тренерського штабу, і перш за все, футболістів

Головний тренер "Зорі" Юрій Коваль підбив підсумок перенесеного матчу 15-го туру УПЛ із "Колосом" (1:0).Читати…

1 годину ago

Хавбек Карпат: Ми дуже хочемо виграти Першу лігу та її золоті медалі

Хавбек "Карпат" Євген Подлепенець заявив про те, що команда вже оформила путівку в УПЛ, львів'яни…

3 години ago