Колишній тренер Волині Віталій Кварцяний пояснив, чому збірній України важливо кваліфікуватись на Євро-2024, згадавши ситуацію з протестами польських фермерів на кордоні.

Бажаю нашим хлопцям виграти, інакше не може бути. Для українського футболу важливо поїхати на чемпіонат Європи, щоби нас там знали і пам’ятали. Це буде крок ще один, для того, щоби ще більше об’єднатися і віддалитися від Росії. Її там не буде, а ми перемогли і пройшли. Треба проходити боснійців, а далі Ісландію чи Ізраїль. Це наше бажання, це наше обличчя в Європі. Хай це футболісти прочитають і зрозуміють.Якщо поляки не пройдуть, а ми пройдемо, то будемо на кордоні говорити їм, хай ідуть подальше. Ми Україна і ми пройшли на Євро, тому дорогу нам відкрийте, бо ми їдемо в Німеччину повз вашу Польщу. Це дуже важливий і політичний момент, щоби декого заспокоїти, а нас підняти вище. Це після всіх подій останніх, якщо у когось нерви і щось в українцях не подобається.

Найсильніша нація в Європі – це українці. Ми вищі за всіх. У нас є все: поля, гори, ліси, моря. І у нас це хочуть забрати, бо комусь це не подобається, с*ки кончені. І не тільки росіяни, але і європейці хочуть тут також щось набрати. Землю нашу і ресурси.

Нагадаємо, збірна завершує підготовку до стартової зустрічі плей-оф. За грою півфіналу відбору на Євро можна буде стежити 21 березня на нашому сайті. Онлайн-трансляція матчу Боснія та Герцеговина – Україна. Початок – о 21:45.