Одна з найпотужніших аналітичних платформ у футболі – Opta, оцінила шанси збірної України у плей-офф до Євро-2024 проти команди Боснії та Герцеговини.

Ось як бачить прев’ю до цієї гри статистична машина.

– Україна пропустила автоматичну кваліфікацію на Євро-2024 через різницю м’ячів з Італією, зігравши внічию 0:0 на виїзді з “Адзуррі” в їх останній грі, коли їм потрібна була перемога. Якщо цього літа вони вийдуть у фінальний турнір, це буде четвертий чемпіонат Європи поспіль, у якому вони братимуть участь.

– Боснія і Герцеговина провела жахливу відбіркову кампанію до Євро-2024, вигравши всього три з 10 ігор і фінішувавши в групі J вище за Ліхтенштейн, а дві з трьох перемог були здобуті над аутсайдером. Вони пройшли у плей-офф завдяки виступу у Лізі націй УЄФА.

– Україна в останній зустрічі у Зениці здобула перемогу з рахунком 2:0 над Боснією та Герцеговиною, а у другому таймі забили голи Олександр Зінченко та Артем Довбик.

– Україна є фаворитом на перемогу у цьому матчі на думку суперкомп’ютера Opta з ймовірністю 45,9% на успіх. 27,9% отримує на перемогу Боснія, нічия оцінюється у 26,1%.