Categories: Друга ліга

Вадим Гордійчук: Готовий з Локомотивом дебютувати на професіональному рівні

У період зимових підписань Локомотив підсилився талановитою, прогресивною молоддю, даючи їй можливість набути досвід у професіональному футболі.

Одним із них став 19-річний лівий латераль Вадим Гордійчук. Клубній пресслужбі півзахисник розповів про досвід гри в Іспанії, поставлені задачі та плани на майбутнє.

– Вадиме, вітаємо в клубі! Як проходить ваша адаптація в команді?

– Дякую! Адаптація пройшла досить успішно, дуже дружній колектив. Хлопці сприйняли тепло, від старших гравців є суцільна підтримка і доцільні підказки на полі!

– Яку першочергову задачу перед вами особисто поставив тренерський штаб?

– Проявити себе на полі, адже це перший мій професіональний клуб. Зараз важливо, правильно адаптуватися, пристосуватися до нових реалій, багато вчитися і набувати досвід.

– Відчувається конкуренція перед чемпіонатом?

– На моїй позиції буде конкуренція і це правильно, що вона є. Тільки, коли є здорова конкуренція, ти зростаєш як футболіст. На тренуванні у всіх вистачає часу показати себе, зарекомендувати, поборотися за місце у складі.

– Чи відчуваєш хвилювання перед дебютом у професіональному футболі?

– Хвилювання є, адже юнацький футбол суттєво відрізняється від дорослого, але я готовий. Отримую підтримку від тренерського штабу, тому впевнений, що все складеться якнайкраще.

– Сезон 2022/23 ти провів у іспанському Райо Махадаонда, граючи за U19. Що скажеш про іспанський футбол? Чи відрізняється рівень підготовки молоді?

– Іспанський футбол завжди був на дуже високому рівні: всі технічні, люблять грати з мʼячем. В Україні більше готують футболістів фізично, на витривалість, на боротьбу, а в Іспанії, здебільшого, на першому плані робота з м’ячем. Проте, що дійсно тішить, зростає рівень підготовки і довіри до молоді. Цінуються молоді таланти і їм охоче дають шанс. Тому, мені імпонує Локо через схожий підхід.

– За якими клубами слідкуєш? Кого б відзначив серед клубів Другої ліги?

– Стараюсь слідкувати за всіма командами, зараз потрібно активно вивчати суперників. На мою думку, зараз досить непоганий «Звягель». Команда показує наполегливу роботу і стрімкий розвиток, цікаво зіграти проти них. Все попереду.

Команда вже повернулася до звичного ритму тренувань і готується до першого матчу, поновлення чемпіонату. Вже 24 березня ми їдемо до мирівської Дружби, з ними і розпочнемо весняну частину сезону.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Локомотив

Максимович Назар

Recent Posts

КДК УАФ оштрафував Дніпро-1, Кривбас та Минай

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу на своєму засіданні ухвалив низку важливих рішень.Читати далі

1 годину ago

На фронті загинув фанат “біло-синіх” з позивним “Динамо”

Третій рік триває повномасштабна війна Росії проти України. На жаль, щодня на фронті гинуть найкращі…

9 години ago

Слот підтвердив, що замінить Клоппа у Ліверпулі

Наставник «Феєнорда» Арне Слот на прес-конференції перед останнім матчем команди в чемпіонаті Нідерландів підтвердив, що…

10 години ago

Мирон Маркевич: Усик переможе Ф’юрі й стане абсолютним чемпіоном

Головний тренер «Карпат» Мирон Маркевич поділився очікуваннями від бою між чемпіоном WBA, WBO, IBO та IBF у…

10 години ago

Хавбека Челсі визнано найкращим молодим гравцем АПЛ

АПЛ визнала атакуючого півзахисника «Челсі» Коула Палмера найкращим молодим гравцем чемпіонату Англії сезону 2023/24.Читати далі

10 години ago

Мбаппе – про своє майбутнє: Те, що на мене чекає, буде чарівним

Ера Кіліана Мбаппе у "Парі Сен-Жермен" добігає кінця. Напередодні свого відходу гравець подякував всім за…

10 години ago