У період зимових підписань Локомотив підсилився талановитою, прогресивною молоддю, даючи їй можливість набути досвід у професіональному футболі.

Одним із них став 19-річний лівий латераль Вадим Гордійчук. Клубній пресслужбі півзахисник розповів про досвід гри в Іспанії, поставлені задачі та плани на майбутнє.

– Вадиме, вітаємо в клубі! Як проходить ваша адаптація в команді?

– Дякую! Адаптація пройшла досить успішно, дуже дружній колектив. Хлопці сприйняли тепло, від старших гравців є суцільна підтримка і доцільні підказки на полі!

– Яку першочергову задачу перед вами особисто поставив тренерський штаб?

– Проявити себе на полі, адже це перший мій професіональний клуб. Зараз важливо, правильно адаптуватися, пристосуватися до нових реалій, багато вчитися і набувати досвід.

– Відчувається конкуренція перед чемпіонатом?

– На моїй позиції буде конкуренція і це правильно, що вона є. Тільки, коли є здорова конкуренція, ти зростаєш як футболіст. На тренуванні у всіх вистачає часу показати себе, зарекомендувати, поборотися за місце у складі.

– Чи відчуваєш хвилювання перед дебютом у професіональному футболі?

– Хвилювання є, адже юнацький футбол суттєво відрізняється від дорослого, але я готовий. Отримую підтримку від тренерського штабу, тому впевнений, що все складеться якнайкраще.

– Сезон 2022/23 ти провів у іспанському Райо Махадаонда, граючи за U19. Що скажеш про іспанський футбол? Чи відрізняється рівень підготовки молоді?

– Іспанський футбол завжди був на дуже високому рівні: всі технічні, люблять грати з мʼячем. В Україні більше готують футболістів фізично, на витривалість, на боротьбу, а в Іспанії, здебільшого, на першому плані робота з м’ячем. Проте, що дійсно тішить, зростає рівень підготовки і довіри до молоді. Цінуються молоді таланти і їм охоче дають шанс. Тому, мені імпонує Локо через схожий підхід.

– За якими клубами слідкуєш? Кого б відзначив серед клубів Другої ліги?

– Стараюсь слідкувати за всіма командами, зараз потрібно активно вивчати суперників. На мою думку, зараз досить непоганий «Звягель». Команда показує наполегливу роботу і стрімкий розвиток, цікаво зіграти проти них. Все попереду.

Команда вже повернулася до звичного ритму тренувань і готується до першого матчу, поновлення чемпіонату. Вже 24 березня ми їдемо до мирівської Дружби, з ними і розпочнемо весняну частину сезону.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами ФК Локомотив