Прімера. 29-й тур
17 березня. Мадрид. “Сівітас Метрополітано”
“Атлетіко” 22:00 “Барселона”
Арбітр: Хосе Марія Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Атлетіко”

“Матрацники” вийшли до 1/4 фіналу ЛЧ останніми — у середу вони по пенальті пройшли “Інтер”. Справжній подвиг з огляду на те, що у команди Сімеоне лише 3 перемоги в 10 матчах, і вона в ігровій ямі.

Характер – ось що врятувало “Атлетіко”. І ще магія “Метрополітано”. Цього сезону команда йде лише 4-ю у Ла Лізі, але на своєму полі вона найкраща — 13 перемог та 1 нічия у 14 матчах. Та й якщо копнути глибше, то за 13 місяців “Атлетіко” програв удома лише раз – у Кубку “Атлетіку” (0:1).

Проти “Барси” у Сімеоне немає вибору – треба атакувати. Його захист дірявий настільки, що пропускав у 10 з 11 останніх матчів. Навіть “Альмерія” та “Кадіс” забивали “Матрацникам” по 2 голи, що взагалі ганьба. При цьому атака “Атлетіко” навпаки симпатична, і Грізманн вже оформив 19+7 у всіх турнірах.

Новини “Барселони”

“Барса” пробилася в 1/4 фіналу ЛЧ на день раніше і набагато простіше – “Наполі” був битий 3:1 в основний час.

Команда Хаві не програла жодного з 9 матчів після того, як тренер оголосив, що піде наприкінці сезону. Здавалося б, це позитив, але поточне 3-е місце в таблиці і невисока якість гри засмучують фанів. У цій Ла Лізі “Барса” менше забила (57 – 59) і більше пропустила (34 – 33), ніж маленька “Жирона”.

Блауграну тягнуть на дно травми. Так, проти “Атлетіко” не зіграють Педрі, Френкі, Гаві, Бальде та Ферран. Втім, навіть у такому становищі “Барса” ще не програвала на виїзді у Ла Лізі, набравши 27 очок у 13 матчах. Також зверніть увагу на тінейджерів Кубарсі та Ямаля — обидва такі сильні, що вже викликані на березневі матчі національної збірної Іспанії.

“Атлетіко” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

У першому колі “Барса” перемогла “Атлетіко” 1:0 завдяки натхненній грі орендованого у “Матрацників” Жоау Фелікса.

Ну, а якщо глобальніше, то каталонці виграли всі 4 останні очні матчі з “Матрацниками”. Їхня остання поразка датована жовтнем 2021-го — тоді за “Атлетіко” забили Лемар і Суарес (2:0).

Орієнтовні склади

Про втрати “Барси” ми вже говорили; забули лише Маркоса Алонсо, але його роль у цій команді невелика.

Щодо “Атлетіко”, то тут весь сезон лікується Лемар, а нещодавно до нього приєдналися центрбеки Хіменес та Ермосо. Обидва вийшли б у основі, якби були здорові.

“Атлетіко”: Облак – Ермосо, Вітсель, Пауліста – Моліна, де Пауль, Коке, Барріос, Самуел Ліно – Грізманн, Корреа

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу – Гюндоган, Крістенсен, Фермін Лопес – Рафінья, Левандовський, Жоау Фелікс