Categories: УПЛ

Віктор Скрипник: Ми налаштовані дати бій Руху

Головний тренер харківського «Металіста 1925» Віктор Скрипник назвав цілі команди на матч проти «Руха» в рамках 21-го туру УПЛ.

 Вікторе, як вплинула на команду нічия проти «ЛНЗ»? З одного боку, нарешті не програли, з іншого – все ще не перемогли?

– Ось так і працюємо. Хотіли дуже виграти, але, на жаль, не тільки ми, а й наші суперники мріють про перемоги. Тішить те, що вже не програли й були хороші підстави виграти той матч проти «ЛНЗ». Зараз налаштовуємося дати бій «Руху», команді, яка грає своїми ресурсами, є хлопці, які приїхали з-за кордону, вони мріють про єврокубки. Але в нас теж є ті мрії, які ми хочемо досягти, а також нарешті виграти гру.

 Як зараз готуєтеся до «Руха»? Можливо, використовуєте щось нестандартне?

– Можу вас розчарувати, ми працюємо, не підлаштовуючись до суперників. Ми розбираємо цю команду, це потужний колектив, який грає в пресинг по всьому полі й з цим потрібно щось робити, тим більше, що ми теж хочемо діяти так. Будемо дивитися. Той настрій, який є у нас зараз, граємо вдома, ми граємо, можна сказати, після вдалої гри, коли вже немає тих поразок, які зачастили в нас. Тож, сподіваюсь, що буде ще краще.

 Як вважаєте, у чому сила «Руха»?

– Насамперед, у ті роки, коли вони грали з завданням не вилетіти, у них була дуже потужна юнацька команда. Два роки пройшло, зараз та молодь грає в УПЛ і той колектив, який у них є, і той тренер, який працював у юнацькій команді, вони зараз дуже гарно грають у Прем’єр-лізі. Проте, ще раз наголошую, що немає команд, у яких не можна виграти, на що ми сподіваємося і працюємо над цим.

 Напередодні тривалі контракти з клубом підписали його вихованці Обінайя та Панченко. Ви залучаєте їх до тренувань, Сем вже дебютував в УПЛ. Як можете охарактеризувати цих гравців, якими бачите їх перспективи?

– Ці хлопці заслуговують на це, але я завжди кажу, що все залежить від них. Якщо ти підписав контракт з першою командою, це не означає, що життя зупинилося і все в тебе буде й надалі так продовжуватися. Хлопці мають завжди розвивати себе далі, що вони й роблять, я сподіваюсь. І ті матчі, які ми даємо їм грати у складі юнацької команди – це якраз їм підходить, бо в такому віці ти маєш щотижня грати в футбол. Не тільки тренуватися з першою командою, а й грати в футбол, що вони і роблять. Потім приходять до нас. Якщо ми бачимо, що вони потрібні нам в грі, як ми робимо з Семом, то використовуємо. І очікуємо, що Мотя також у нас дебютує в першій команді.

 Після гри проти «ЛНЗ» ви сказали, що команда вперше зіграла ромбом. На «Рух» знову буде ця тактична схема чи будуть сюрпризи для львів’ян?

– Це та пропозиція, яка у нас вже є, ми можемо так зіграти. Перші два матчі ми, на жаль, програли, ми тоді грали не ромб. Буде зайвим, якщо я зараз почну розповідати, як ми будемо грати, що очікувати нашому супернику. Гра покаже. Ми працюємо, ми налаштовуємося, на жаль, наш суперник теж. Подивимося, я думаю, що буде цікаво.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Півзахисник Динамо розчарував іноземний клуб і повертається до Шовковського

Півзахисник «Динамо» Сергій Булеца, який в нинішньому сезоні виступає у складі «Заглембе» Любін, повернеться до…

30 хв. ago

Циганик назвав двох гравців збірної України, що літом мають отримати пропозиції з топ-5 АПЛ

Журналіст та коментатор Ігор Циганик переконаний, що влітку українські захисники-легіонери з АПЛ Віталій Миколенко (Евертон)…

32 хв. ago

Георгій Бущан: Можемо прославляти збірну на всю Європу і світ

Голкіпер київського "Динамо" Георгій Бущан поділився емоціями щодо свого виклику в збірну України на збір…

34 хв. ago

Лебеденко вдруге за сезон відзначився голом за Візелу

У рамках останнього, 34 туру чемпіонату Португалії-2023/24 Боавішта приймала Візелу.Читати далі

36 хв. ago

Владислав Дубінчак: Для мене зараз були важкі півроку, я мало грав

Захисник київського "Динамо" Владислав Дубінчак розповів про те, як йому вдалося забити дебютний м'яч на…

41 хв. ago

Відомо, скільки заробляє спортивний директор Шахтаря Даріо Срна

Спортивний директор донецького "Шахтаря" Даріо Срна заробляє півмільйона доларів на рік. Про це повідомляє CAKnowledge.Читати…

44 хв. ago