Дортмундська Борусія переграла ПСВ (2:0) у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

 Борусія не виграла перший поєдинок через скандальний пенальті, тому перед домашніми трибунами вийшла на гру дуже зарядженою. Стартова чверть зустрічі повністю залишилася за Дортмундом (статистика ударів – 8:0).

“Джмелі” даси високі швидкості та забили швидкий гол. Санчо розігнав атаку і сам її завершив. Джейдон загнав м’яч у ворота більярдним ударом від стійки. Домашня команда отримала ще більший заряд впевненості.

Дуже старався Мален. Нідерландець забив колишньому клубу на виїзді та прагнув повторити трюк у Дортмунді. Багато ударів, багато передач на загострення, була навіть заявка на пенальті, проігнорована арбітром.

Борусія стала значно цікавішою після підсилення тренерського штабу Шахіном і Бендером, але водночас авантюрнішою. Як тільки суперник отримує м’яч на швидкості – виникає небезпека.

Спершу були дальні удари ПСВ, потім партнери почали знаходити передачами де Йонга. Лосано двічі класно пробив здалеку та навіть влучив у каркас воріт. Кобель рятував Борусію після ударів Тезе та Бакайоко.

ПСВ змінив картину гри, наблизившись до камбеку. Однак камбеку так і не сталося. Санчо отримав пошкодження та поступився місцем Ройсу, а Марко майже закрив усі питання. Фюлькруг забив з подачі капітана, але був офсайд.

У компенсований час де Йонг міг шокувати “жовту стіну”, перевівши гру в овертайми, але не влучив з кількох метрів по воротах. А на останніх секундах Ройс отримав подарунок, опинився сам на сам з голкіпером і встановив підсумковий рахунок.

Фінальний свисток зафіксував перемогу Дортмунда. Німці вийшли у чвертьфінал, а Петер Бос вилетів від своєї колишньої. Період на Вестфаленштадіоні й так був важким для тренера ще за часів Ярмоленка – сьогодні негативних емоцій побільшало.