Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував перемогу над «Поліссям» (2:1) у 20-му турі УПЛ.

– Що для вас сьогодні стало запорукою успіху перш за все?

– Для нас це дуже важлива перемога над дуже гарним суперником. Я хлопцям багато разів уже повторюю, що впевненість приходить з перемогами над сильними суперниками. Коли ти почуваєш себе впевнено завдяки таким перемогам, я вважаю, що ти робиш крок вперед, як мінімум.

Тому дійсно в нас гарні емоції після матчу. Мені дуже сподобалася команда в сьогоднішній грі. Те, що ми хотіли, хлопці виконували. Так, є, як завжди, моменти, на які ми звернемо увагу – що стосується оборони та стандартних положень. Але в цілому мені гра сподобалася. І те, як хлопці хотіли перемогти – це багато чого вартує.

– Видно, що «Олександрія» попрацювала над реалізацією. Перший гол – це домашня заготовка?

– Ну, можна й так сказати. Ми працюємо над цим. Ми зараз розуміємо, що реалізація моментів – наш біч. Тому для нас дуже важливо забивати. І сьогоднішній матч, я вважаю, міг, мабуть, нам дати ще більше, якби ми забивали всі моменти, які сьогодні створювали.

Але я повторю, що це впевненість, і в реалізації в тому числі. Вона приходить завдяки таким перемогам над класними командами, якою ми вважаємо «Полісся». «Полісся» бореться за єврокубкову зону, у них гарна команда. Мені подобається їхній стиль, і я їм бажаю в наступних матчах перемог і виконати своє завдання.

– Третій весняний матч, третій стартовий склад аналогічний. Про що це говорить у першу чергу?

– В першу чергу ми хочемо зараз більш стабілізувати вже склад, тому що, скажімо так, дивимося на майбутнє, де ми повинні зробити баланс гравців досвідчених, середнього віку та молодих. Тому ми хочемо зараз цей склад трошки стабілізувати.

І вже на сьогоднішній день у нас з’являється конкуренція, і це дуже добре. Це вже великий крок уперед. Якщо вони продовжать у такому ж дусі конкурувати, працювати на тренуванні, виконувати те, що ми просимо – я думаю, що в них буде велике майбутнє.

– Коротко про пенальті.

– У нас є ВАР зараз, тому я думаю, що, мабуть, судді краще розберуть. Звісно, що коли ти отримуєш у свої ворота пенальті – це не зовсім добре. Але це футбол. Мабуть, був. Я не дивився, тяжко сказати, – сказав Ротань.