Футболісту київського Динамо, який зараз виступає за Слован Братислава на правах оренди, та нападнику збірної Люксембургу Жерсону Родрігесу загрожує 15-місячне умовне ув’язнення після того, як прокуратура подала запит на його засудження за домашнє насильство щодо його колишньої партнерки.

Форварда, який був відсутній на судовому засіданні в середу, 6 березня, звинуватили у злочині, скоєному в 2022 році. Прокуратура вимагала 15 місяців позбавлення волі умовно, а також обов’язкову терапію з управління гнівом і виплату компенсації жертві.

Вирок у справі очікується 27 березня. Цей термін збігається з важливими міжнародними матчами Люксембургу. Родрігес і його збірна мають зіграти з Грузією 21 березня в останній спробі кваліфікуватися на Євро-2024 в Німеччині. У разі успіху вони зіграють з Грецією або Казахстаном у фіналі плей-офф 26 березня.

Потенційна дискваліфікація Родрігеса та поточна судова справа ставлять під сумнів його готовність до цих важливих матчів. Федерація футболу Люксембургу, ймовірно, дочекається рішення суду, перш ніж приймати будь-які рішення щодо його участі.

Контракт нападника з Динамо розрахований до літа 2025 року. Родрігес провів 59 матчів за киян, забив дев’ять голів та віддав чотири результативні передачі.