Півзахисник Денис Галенков про перехід в Агробізнес, першу частину сезону, а також плани на майбутнє. Нагадаємо, що Денис залишиться у колективі із Волочиська як мінімум до літа.

– До початку сезону готувався у Карпатах, пройшов всі збори з цим клубом, – згадує Галенков. – Залишалося декілька днів до завершення трансферного вікна. Розумів, що у львівському клубі отримуватиму обмаль ігрового часу. Агент мені розповів про можливість перейти в оренду до Агробізнесу. Після розмови з Чижевським відразу погодився. Для мене головне грати.

– Яке перше враження від Агробізнесу?

– Всі футбольні люди знають про цей клуб. Пам’ятаємо перемогу над Шахтарем у Кубку. До повномасштабного вторгнення це була дуже сильна команда, яка мала всі шанси підвищитися у класі. Жодних негативних відгуків про цей клуб не чув. До того ж, Чижевський – легенда українського футболу. З адаптацією у мене проблем не було.

– Чи очікували, що посядете третє місце після завершення осінньої частини сезону?

– Влітку за Карпати грали спаринг з Агробізнесом. Тоді вже було помітно, що це хороша команда. В команді є гравці, які відомі за своїми виступами у Першій лізі. Поєднання досвіду та молодості. Гравці з чемпіонату Львівської області голодні до футболу. Виконання тренерських настанов та дисципліна приносить свій результат.

– Термін орендної угоди завершився 31 грудня 2023 року. Чи було розуміння де гратиме навесні?

– З Карпат зі мною ніхто не зв’язувався, тому розумів що їм поки що не потрібен. Треба було залишатися в Агробізнесі, адже до того було вже два переходи. Поговорив з тренерським штабом і вони були задоволені моєю грою. Запропонували залишитися в оренді ще до літа. Попросив агента домовитися про продовження оренди з Карпатами. Не хочу втрачати шанс поборотися за підвищення в класі. Чудово, що всі юридичні питання вирішені. Думаю, що в Карпатах не розглядають моє повернення, але не будемо забігати наперед.

– На що може претендувати Агробізнес в Чемпіонській групі?

– Прохідних матчів точно не буде. Всі налаштовуватимуться на кожну гру як на фінальну. Нам буде складно, але будемо боротися. Виходитимемо на кожен матч як на останній. Віддамо всі сили для перемоги. Якщо гратимемо добре, то досягнемо результату.

– Що можете розповісти про тренувальний процес?

– Умовами підготовки повністю задоволені. Є тренажерний зал, басейн, все необхідне для відновлення. Єдиний мінус в тому, що футболісти не люблять займатися на штучному покритті, але треба трішки перетерпіти. Все те? що запланував тренерський штаб? виконуємо.

– Чи підтягнулися колишні аматори до рівня професіоналів?

– Насамперед варто відзначити їхнє професіональне ставлення до роботи. Хлопці розуміють, що це вже не аматорський футбол і вони мають бути дисциплінованими. У цьому плані вони суттєво додали за півроку.

– Які цілі ставите перед собою?

– Хочеться грати і приносити користі командам за які виступаю. Я вже дебютував у Прем’єр-Лізі, але хочеться затриматися надовго в елітному дивізіоні.

Пресслужба ПФЛ