Керівництво Челсі розглядає тренера Брайтона Роберто Де Дзербі та наставника лісабонського Спортінга Рубена Аморіма як потенційних кандидатів на заміну головному тренеру Маурісіо Почеттіно.

Наразі сині посідають 11-те місце в таблиці англійської Прем’єр-ліги і нещодавно зазнали поразки у фіналі Кубка Карабао, програвши 1:0 Ліверпулю після додаткового часу.

Під час суботньої нічиєї (2:2) з Брентфордом, вболівальники Челсі скандували: «Геть Маурісіо» та «Боелі, ти гівнюк», розчарувавшись у невдачі команди. Деякі вболівальники ніколи не любили Почеттіно через його давні зв’язки з суперниками – Тоттенгемом.

The Guardian повідомляє, що хоча Челсі хоче почекати до кінця сезону, щоб переглянути позицію Почеттіно, клуб розглядає можливих наступників, серед яких Де Дзербі та Аморім є двома фаворитами.

Керівництво клубу все ще підтримує Почеттіно і хоче уникнути поспішних рішень, і є загальна думка, що проект рухається у правильному напрямку. Почеттіно також продовжує користуватися підтримкою в роздягальні, де йому співчувають через різні проблеми з травмами, з якими йому довелося зіткнутися в цьому сезоні.

Якщо Челсі захоче позбутися Почеттіно, чиє майбутнє, як кажуть, залежить від забезпечення європейської кваліфікації, вони хочуть бути в найкращому становищі, щоб призначити йому заміну.

Їхні пошуки привели до Де Дзербі з Брайтона, який також є ціллю для Ліверпуля як наступника Юргена Клоппа, а також для Манчестер Юнайтед, якщо вони звільнять Еріка тен Хага. Аморім зі Спортінга також входить до списку кандидатів червоних, а до призначення Почеттіно був ціллю Челсі.

Де Дзербі привів Брайтон до рекордного для клубу шостого місця в АПЛ в минулому сезоні і розвинув їхній стиль, заснований на володінні м’ячем, тоді як відносно молодий Аморім поклав край 19-річному очікуванню Спортінга на титул чемпіона Португалії в 2021 році і зробив команду конкурентоспроможною в Європі.

Новий головний тренер повинен бути готовим працювати в рамках спортивної структури Челсі, до якої входять спортивні директори Лоренс Стюарт і Пол Вінстенлі, співдиректор з підбору та розвитку талантів Джо Шилдс і співвласник клубу Бехдад Егбалі.

Минулого літа Почеттіно підписав лише дворічний контракт з Челсі з можливістю продовження ще на один рік –  помітна зміна в стратегії клубу після того, як у вересні 2022 року його попередник Грем Поттер був призначений на п’ятирічну угоду.

  • За Челсі виступає український вінгер Михайло Мудрик. У нинішньому сезоні він зіграв за Челсі 28 матчів у всіх офіційних турнірах: п’ять голів, три результативні передачі.
  • Угода 23-річного Мудрика розрахована до 30 червня 2031 року.
  • Transfermarkt оцінює українця в 40 мільйонів євро.
  • Нагадаємо, що раніше Де Дзербі працював у Шахтарі, де під його керівництвом виступав Мудрик.