Жіноча збірна України з футзалу готуватиметься до участі в європейській кваліфікації дебютного розіграшу чемпіонату світу серед жінок.

Планами синьо-жовтих у коментарі офіційному сайту УАФ поділився головний тренер нашої команди Олег Шайтанов:

«Найближчі наші контрольні ігри — поєдинки зі збірною Італії. Два матчі відбудуться в місті Таранто 18-го й 19 березня. Збиратися будемо вже 12 березня, і маємо декілька днів для тренувань. На ці збори плануємо залучити 15 гравчинь.

Є домовленості про дві контрольні гри зі збірною Швеції у вересні цього року. Усі країни зараз чекають на жеребкування. Тому, думаю, активність почнеться саме після того, як всі дізнаються, з якими командами будуть грати у відборі чемпіонату світу.

Склад жіночої збірної України, безумовно, буде оновлюватися. На ці збори ми плануємо залучити декількох дівчат, які вперше приїдуть у розташування національної збірної.

Щодо мотивації, то як можна бути не вмотивованим такою подією, як перший відбір чемпіонату світу? Це мотивація як для молодих, так і для наших досвідчених гравчинь. Для багатьох це мрія дитинства», — сказав Олег Шайтанов.