Генеральний директор “Шахтаря” Сергій Палкін розповів про вболівальників команди, які, незважаючи на те, що клуб 10 років тому покинув Донецьк, продовжують підтримувати команду.

“До 2014 року майже всі донеччани говорили російською, але коли почалася повномасштабна війна, багато людей покинули місто. Деякі поїхали до Києва, інші – до західних районів України або за межі України. І майже всі вони перейшли на українську мову. Це був сигнал підтримки говорити українською мовою. Люди говорили російською, вони ніколи не думали, що Росія почне їх вбивати. Російська стала мовою ворога.

Є люди, які залишились у Донецьку, там також є фанати “Шахтаря”, але більшість виїхали. Наш чудовий стадіон та тренувальний табір досі тут, але минуло вже 10 років відколи ми поїхали.

Багато ультрас “Шахтаря” борються на війні, і ми з ними завжди на зв’язку. Вони можуть попросити нас допомогти їм, у нас у клубі є людина, пов’язана з усіма цими хлопцями. Їм може знадобитися одяг для дітей чи генератори. Ми не надсилаємо боєприпаси. Усі пишаються нашими солдатами, і ми у цьому беремо участь. Ми відкрили школи для дітей, створили футбольну команду із солдатів, які зазнали серйозних травм на війні.

Ми ті, хто живе у цій війні. Ми маємо вижити – і вижити як футбольний клуб теж.

До 2014 року ми були клубом із Донецька, тепер нас сприймають як клуб усієї України. Ми виступали у Харкові, Києві, Львові. Ми граємо всюди. Ми мандрували 10 років”, – сказав Палкін.