Англійська Прем’єр-ліга. 27-й тур.
2 березня. 17:00. Лондон. “Ґудісон Парк”
Головний суддя: Крейґ Поусон (Англія)
Трансляція: Setanta Sports OTT

“Евертон”

У команди Шона Дайча все ще лише 1 перемогу у останніх 13 матчах в усіх турнірах і це дійсно звучить як катастрофа, яку потрібно якомога швидше виправляти. Проте якщо поглянути на суперників та конкретні результати, то можна помітити, що поразок було не так багато і чимало разів Миколенко та компанія грали внічию, за це потрібно поставити невеличкий плюс.

Але нічиї зберегти прописку допомагають достатньо слабенько, необхідно перемагати. Без перемог падає моральний дух команди. За останні 5 матчів на їхньому рахунку 1 поразка та 4 нічиї, вони дійсно люблять розписувати мирові. Єдина поразка була на виїзді проти “Манчестер Сіті” і критикувати ліверпульську команду за цю поразку навряд чи варто.

Щодо нічиїх, то поділили бали з “Евертоном” “Брайтон”, “Крістал Пелас”, “Тоттенгем” та “Фулгем”. І всі нічиї були результативними, окрім матчу проти “Фулгема”. Це також важливий момент, тобто про залізобетонну оборону команди Дайча говорити не доводиться, втім і забивати вони також вміють.

Остання перемога цієї команди датується 17 січня і, відверто кажучи, вболівальники команди зачекались.

“Вест Гем”

До минулого туру підопічні Девіда Моєса не могли перемогти у 8 матчах поспіль, за цю серію з 8 матчів у них було 4 поразки та 4 нічиї. Це спровокувало чимало розмов про доцільність перебування Девіда Моєса на посаді головного тренера команди.

Але минулого туру вони у себе вдома здолали “Брентфорд” у результативній перестрілці і нарешті згадали смак звитяг. Можливо, це допоможе їм і в наступній грі і вони продовжать свою серію. Це точно буде особливий матч для наставника команди, адже він вже вкотре повернеться на колись рідний для себе “Ґудісон Парк”.

До перемоги над “бджолами” вони просто без шансів поступились “Арсеналу”, “Манчестер Юнайтед” та “Ноттінґему”. У всіх цих матчах хотілось задати питання не тільки обороні команди, але і атаці. В один момент здалось, що Боуен та компанія взагалі забули як знаходити сітку воріт суперника. Але тепер до складу повернувся Лукас Пакета після травми, тому і створювати небезпечні моменти стало легше.

Особисті зустрічі

29.10.23 АПЛ “Вест Гем” — “Евертон” 0:1

21.01.23 АПЛ “Вест Гем” — “Евертон” 2:0

18.09.22 АПЛ “Евертон” — “Вест Гем” 1:0

03.04.22 АПЛ “Вест Гем” — “Евертон” 2:1

17.10.21 АПЛ “Евертон” — “Вест Гем” 0:1

Цифри та факти

  • “Евертон” зіграв внічию у 5 з останніх 6 матчів у рамках Прем’єр-ліги;
  • У 6 з останніх 7 матчів між “Евертоном” та “Вест Гемом” проходила ставка ТМ 2.5;
  • У 5 з останніх 6 матчів “Евертона” у рамках Прем’єр-ліги проходила ставка ТМ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Шон Дайч напередодні цієї гри не зможе розраховувати на допомогу Арно Данжума та Деле Аллі, вони точно пропустять матч через травми. Також під питанням готовність зіграти Андре Ґомеша, Льюїса Доббіна та Ідрісси Ґейє.

Щодо “Вест Гема”, то лазарет цієї команди абсолютно пустий. Єдиний гравець, який пропустить цю гру — це Калвін Філліпс, який відбуває дискваліфікацію за червону картку.

“Евертон”, 4-4-1-1: Пікфорд — Ґодфрі, Тарковскі, Брантуейт, Миколенко — Гаррісон, Ґарнер, Онана, Макніл — Дукуре — Калверт-Льюїн

“Вест Гем”, 4-2-3-1: Ареола — Цоуфал, Зума, Мавропанос, Емерсон — Соучек, Альварес — Кудус, Уорд-Прауз, Пакета — Боуен